8 saker jag ska fynda efter Black Friday

Jag är ingen shoppinguru. Långtifrån. Jag hoppade nästan helt över Black Friday. Hade det inte varit för ett par fina fynd på flygresor hos SAS hade jag inte satt en enda slant i omsättning på hela Black Week. Nästan lite stolt över det!

Men visst. Det finns så klart en önskelista för prylar och tjänster jag behöver (eller villhöver) men eftersom det inte var någon rea på just dem under Black Friday valde jag att spara inköpen till bättre tillfällen. Och ett av dessa tillfällen kommer nu i helgen. Då är det nämligen dubbla Eurobonus-poäng på allt man handlar med sitt SAS-kort (om man anmält sig vill säga, det brukar gå ut mejl om det några veckor innan).

Väljer man dessutom att handla hos butiker kopplade till SAS Onlineshopping så drar man in ytterligare poäng per spenderad krona. En bra grej till? Flera av affärerna även finns lokalt här i stan, vilket gör att jag delvis supportar den lokala handeln. Win-win!

Så. Vad på önskelistan är det egentligen jag tänker bocka av i helgen? Vi tar oss en titt.

Google Nest Audio

Nest Audio är efterföljaren till den ”smarta” högtalaren Google Home, med vilken man kan röststyra de uppkopplade delarna av av hemmet. För oss handlar det om IKEA Trådfri-lampor, en Chromecast, TV:n, robotdammsugaren och lite annat som är kopplat till Google Home-tjänsten.

Vi har redan en Google Nest Mini ståendes i nästan mitt i lägenheten. Det är den lilla varianten i Nest-serien och vi når den med rösten nästan överallt i lägenheten, även om man måste prata högre när man är i ett annat rum.

Det tänkte jag att vi nu skulle slippa. Vår Nest mini flyttas till sovrummet, vilet nu också är kontor när vi jobbar hemma på heltid. Den nya och större Nest Audio får sedan äga vardagsrummet. Vi har gärna lite soft musik i bakgrunden när vi äter middag eller umgås och Nest Audio ska enligt uppgift låta riktigt bra. Så ja, det blir nog en fin lösning.

Google Nest Mini

Trimmer för skäggigt ansikte

Jag passar på att slänga in en trimmer för ansiktet också, från samma butik som Nest:en när jag ändå är där och handlar. Min nuvarande är säkert tio år gammal, ganska slö och har ett batteri på slutrefrängen.

Bygga ut det semi-smarta hemmet

Efter att ha pratat med våra IKEA Trådfri-lampor i snart ett år så känner vi att det finns potential för en utbyggnad. Eller vi. Det är nog mest jag. Maria och Google Home kommer inte särskilt bra överens, däremot fungerar det mycket bättre när hon pratar med Siri på sin iPhone.

Så. Här blir det några IKEA Trådfri-grejer. Främst eluttag och möjligtvis att jag köper någon typ av osmart LED-strip att koppla in till röststyrningen.

IKEA Trådfri

Löparskor för vintern

Med tanke på att jag bott i Östersund i snart 19 år är det väldigt märkligt att jag fortfarande inte slagit till på några riktiga löparskor för vinterväglag. Jag har harvat på med broddar, slirat runt på glashala vägar och tuffat på i snömodd med mina vanliga löparskor (vllket många gånger har fungerat bra).

Äh, det är dags för vintersulor och det lutar åt Icebugs, om det inte dyker upp några andra alternativ. Fler som testat eller som har förslag?

Pannlampa för mörkerlöpningen

Jag har en liten pannlampa, mest för att synas lite bättre i trafiken. Men nu känner jag att det är dags för en ordentlig, som gör att jag faktiskt ser var jag sätter fötterna på mörklagda grusvägar. Tyvärr är de ju ganska dyra så här kommer jag behöva göra lite research. Just nu har jag fastnat för en Silva Trafilrunner Free Ultra, men har ni andra tips så lämna gärna en kommentar.

Löpning i vinterväder!

Soffa och fåtöljer

Det verkar vara under Q1 2021 som projektet med vardagsrummet äntligen händer! Vi har en nästan klar bild över hur vi vill ha det i vår kommande ”lounge”, där en ny sittgrupp blir första leveransen. I det ”nya” vardagsrummet blir inte heller TV:n den centrala grejen utan nu blir det fokus på umgänge (”socialsoffor” som jag kallar det).

Vi tänker handla på Mio och det blir en enkel, snygg och tidlös 2,5-sitssoffa samt två fåtöljer. Resten tar vi hand om i början av nästa år men det kan komma att bli riktigt nice. Jag längtar!

Några hotellnätter i Göteborg

Jag bokade som sagt några inrikesresor på Black Friday hos SAS, så det blir Göteborg och Trollhättan några gånger i vår. Då tänker jag nog också lyxa till det med ett par-tre hotellnätter, där jag kan sova gott, äta fin frukost och sedan jobba i lugn och ro.

Jag har hört gott om både Flora och Pigalle, så något av dem blir det. Eller båda. Clarion Post lockar också, där jag sov ett par nätter för två år sedan. Fint.

Några ytterligare resor

Jag är inte riktigt klar med upplevelsebokandet och tänker ytterligare ett par under våren, om jag hittar rätt pris till rätt destination. Utöver Juttebårj har vi faktiskt poängfyndat hos SAS, så det blir både vårvinter i Abisko samt en golfhelg i Skåne.

Så, dubbla poäng i helgen är det som väntar och inköpslistan ska bockas av. Någon mer som ska shoppa lite villhöver-grejer eller är ni klara efter BlackWeek?

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

  1. Jag älskar Pigalle! Bästa frukosten och sån unik atmosfär. Dock inget för minimalister eller för den som vill ha gott om plats. Post är väldigt fint! Och passar för minimalister, och jag fick ett gigantiskt stort rum sist jag bodde där.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.