Då säger vi god jul då (trots allt)

Ett gnistrande snölandskap. Milsvida vyer från morgonpromenaden runt Frösöbergets plogade gångvägar. En värmande kopp kaffe i termosen som fått följa med. Minusgraderna som biter i kinderna. Glasögonen som immar igen när vi kommer innanför dörren, samtidigt som vi möts av en vägg av härligt matos som fyller hela lägenheten.

Alla som ska vara här är här. Ett lätt sorl bland gästerna medan avslappnande julmusik i skymundan sätter prägeln på vilken dag på året det är. Kalle Anka, julbord, glögg och kanske ett glas champagne. En komplett julafton.

Som aldrig hände.

Så nära – så långt bort

Visst. Det har ramlat ner lite mer snö igen efter helgens slask. Plus norrskenet som härlig bonus. Och det är ju faktiskt några minusgrader ute idag. Fint så. Men gästerna som skulle komma från andra sidan landet fick, efter diskussioner fram och tillbaka, stanna hemma. Det finns ingen anledning att flänga land och rike runt när allt är som det är. Alla var inte helt överens och det var lika mycket ett tråkigt som svårt beslut att fatta. Ändå kändes det, och känns, för mig fortfarande som rätt beslut.

Oss går det ingen nöd på. Vi har firat jul själva förut. Jag tycker det är värre för dem som inte har någon att fira med. På grund av att de inte får. Inte kan. Inte borde. I vårt fall blir det säkert någon digital variant av umgänge, i alla fall en stund. Det kommer ju att vara nära, men ändå långt bort. Det är ju bättre än inget, men sämre än alternativet.

Bättre förr – bättre framöver

Julafton hur som helst. Efter ett år som inte varit hur som helst. Det får bli som det blir och vi gör vad vi gör. Det blev gröt till frukost och den ska vi följa upp med ett kort löppass och en förmiddagspromenad på byn. Sedan blir det en god lunch och ett behagligt avskalat julbord.

Så, jag tar och rundar av här. Istället för att bjussa er på veckans senaste slaskbilder så väljer jag ett par från arkivet och tänker kort att ”det var bättre förr”. Men någonstans tror jag också att det blir ännu bättre framöver. Det är så vi måste tänka.

God jul, kära läsare!

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.