Från kalsong-Dryden till norrskensspanare

Det utspelade sig en klassiker här hemma igår kväll. Jag men ni vet. Ett par minuter över midnatt. Man ska precis gå och lägga sig i en varm och skön säng, samtidigt som man öppnar Instagram för att scrolla lite. Första bilden i Stories som dyker upp? Ett norrsken. Från Frösön. Ett flammande, vackert, mäktigt norrsken. Rakt ovanför huset. Jag stegar ut på balkongen i bara kallingarna och kan kort och gott bara bekräfta att det faktiskt är sant.

Om jag blir lätt uppspelt? Eventuellt. Jag har missat varenda ett som varit under hösten. Så. Jag står faktiskt kvar på balkongen ett par minuter för att njuta. Sedan åker underställ, dunjacka, mössa och vantar på och jag joggar ner till vattnet med kameran på stativet. Där står jag sedan i en halvtimme och njuter av himlafenomenet.

Det mest intensiva var det jag fick se på balkongen. Sedan är det mest ett par-tre flammor som orkar sig fram på himlen medan jag står där och fotograferar. Inget ont i det så klart. Norrsken är vackert oavsett man fångar det i kameran eller inte. Efter en halvtimme har det mattats av ytterligare och jag kittar ihop mina grejer och går in.

Läxan för kvällen? Att se över mobilens notisfunktion för norrskensappen.

Norrsken / Aurora Borealis
Norrsken / Aurora Borealis
Norrsken ovanför Frösön och Östersund
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

1 KOMMENTAR

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.