Ge mig vinter (bara lite i alla fall)

Alltså, det här är ju faktiskt en ganska fattig jul- och vinterinspirerande blogg för att vara december. Jag släpar lite i skrivandet och det har mest blivit inlägg från cykelsemestern i Skåne i höstas, varvat med lite vardagslunk och annat. Möjligtvis lite snö från Abisko i september då men förutom på självaste julafton har det inte blivit ett enda snökrispigt inlägg här på bloggen.

Okej, norrskenet häromkvällen räddade upp en hel del. Både i bildarkivet och känslorna, eftersom jag missat varenda ett av de som varit tidigare i höst. Men ren och skär vinter? Nja. Förutom det faktum att det dumpade ner ett par decimeter på självaste julafton så har det helt enkelt inte varit så mycket vintervackert att tala om så här långt in i december.

Visst har det snöat i omgångar sedan november men det mesta har geggat ihop på bara några dagar. Så, vad gör man? Jo, rotar i arkivet en sväng. Och där finns det vinter vill jag lova! Riktigt härlig vinter. Krispiga minusgrader, knarr under fötterna och snötyngda granar.

Sånt ska så klart nyttjas. Dels har jag skapat ett litet fotoalbum för Chromecasten på TV:n, så att jul- och vinterstämningen kan få sig en liten skjuts i vardagsrummet. Men visst är väl ett litet bildrace på bloggen också en bra idé?

Livet i Östersund och Jämtland har ju genom åren bjudit på en och annan gnistrande vinterdag. Det är inte bara där och då som jag tycker det är galet värt att dra på mig mina tjockaste kläder och min fluffigaste dunjacka för att huttra en stund med kameran. Det är även i efterhand, när man kan bläddra runt i arkivet, som allt känns som en fin och livslång investering i tid.

Så. Lite mellandags-feelgood från mig till er. God fortsättning!

Badhusparken i Östersund
Frostklädda träd
Winter på marken och blå himmel
Vintermagi i Jämtland
Frösön i vinterskrud
Snöklädda landskap i Jämtland
Juldagen i Östersund - ett annat år
Eldstad på Andersön
Stjärnhimmel över Jämtlandsfjällen
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

5 KOMMENTARER

  1. Det verkar klokt att njuta av tidigare fotominnen för att få tillbaka gnista och stämningsläge. God fortsättning.🤗

  2. Helt rätt med bildrace här på bloggen! Vilka härligt krispiga vinterbilder du tagit (oavsett när de är tagna)! Det är så fint att kunna återkomma till minnen genom bilder! 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.