Mot personbästa i krispiga minusgrader och slask

När jag tillsvidare stängde dörren till gruppassen på gymmet i slutet på oktober stod jag inte direkt handlingsförlamad inför novemberträningen. Men visst, november är hatmånad för många och det gör nog att det nog tar emot lite extra att träna utomhus den där månaden.

Och nej, det är inte riktigt samma sak att köra själv. Jag uppskattar ju verkligen gruppövningarna på gymmet för att de ger variation, pepp och energi. Men om pandemijäveln hindrar mig så har jag inget annat val. Det fick bli att fokusera på annan träning.

Som löpning.

Jag menar. Förutom att löpning i sig är en brutalt enkel träningsform så har ju också runstreaken jag kör underlättat motivationen. Det var ju bara att fortsätta springa, öka fokuset och få till mer kvalitet på just löppassen istället. Ja just det. Jag har faktiskt behållt ett gruppass i kalendern, nämligen löpgruppen via gymmet varje onsdag. Anledningen är att den sker utomhus och att vi sällan är fler än åtta-tio personer. Den känns med andra ord så säker att jag inte ser den som något hinder.

Frösön i kvällsljus

Månadsbästa…

När jag tillslut summerade novemberträningen upptäckte jag att det faktiskt blev min mest intensiva löpmånad någonsin. Drygt 23 mil skramlade jag ihop. I regn, slask, krispiga minusgrader och i strålande sol. Allt från högpulsiga intervallpass, några sköna långpass och ett par riktigt enkla mile-pass (som är det som krävs för runstreak).

Sträckan kanske inte låter så mycket för en erfaren löpare men jag håller mig å andra sidan till varierad träning, normalt sett. Mina HIIT Cross-pass och cykelpass är grymma träningsformer som gör mig starkare och snabbare, men som inte heller generar några mil i löparskorna.

…och årsbästa!

På årsbasis är jag också på väg mot någon typ av rekord. I skrivande stund har jag bara knappt nio mil kvar för att passera 2018 och 2019 års sprungna kilometer. Tillsammans! Och då tyckte jag ändå att jag sprang mycket de båda åren. Allt är relativt. Lyckas jag springa knappt fyra kilometer om dagen året ut så är jag hemma. Ser inte det som någon större omöjlighet.

Frågan är ju då – vad ska jag ha för mål för 2021? Jaja, den suger jag på lite till. Istället njuter jag av det jag gör just nu. Springer.

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.