Så blev det en nyårsafton också

Det är väl egentligen sedan gammalt att det kan svänga snabbt i världen. För ett par veckor sedan hade jag nästan svårt att tro på en idyllisk julafton eller en snövit och vacker nyårsafton. Sedan smackade det till. På självaste julafton dumpades det säkert två decimeter nysnö och det har fortsatt i omgångar i veckan som gått. Det snöade ymnigt hela vägen in över tolvslaget inatt. Fantastiskt idylliskt och kanske en av Östersunds och Frösöns vackraste skepnader som vi ser just nu. Jag älskar det verkligen!

Eftersom vi skulle fira in 2021 helt själva så satte vi tempot därefter. Sovmorgon, kaffe och en planerad promenad till stan. Bästa tiden på året för inköp på Systembolaget är ju som bekant en halvtimme innan stängning. Ödsligt och bra, pandemi eller inte.

Sedan blev det så klart löpning och runstreak #245. Halvmilen i lätt snöyra och fyra-fem minusgrader här på Frösön. Mina nyinköpta Icebugs fick känna lite färg och jag får nog ta och återkomma med mina upplevelser kring dem. Det är, faktiskt, mitt första par dubbskor någonsin. En fin present till mig själv eftersom jag häromdagen passerade 1500 kilometers löpning i år. Såg inte den komma när vi firade in 2020. Det var i och för sig mycket man inte såg komma då.

Eftermiddag blev nyårskväll. Det lagades mat och städades i träningskläder, innan dusch och lite mer lämpliga kläder åkte på. Trerättersmiddag, uppkorkad champagne och lite skön musik i bakgrunden. Vi och inga andra. Lugnt, stilla och trevligt. Inga konstigheter.

Eller jo. Massa konstigheter. Vi skulle ha varit hos vänner i Karlstad och firat in med 10-15 andra. Men ja, vi ställde ju så klart in den tillställningen. Nåväl. Det kommer fler nyår. Typ det kinesiska om några veckor…

Med det sagt. Gott nytt år kära ni och så ser vi var nästa år tar vägen. Bollen är rund. Året är 365 dagar. Och precis allt verkar kunna hända.

Nyårsafton i Östersund
Nyårsmiddag - champagne
Nyårsmiddag - förrätt
Nyårsmiddag - huvudrätt
Nyårsmiddag - efterrätt
Fyrverkerier på nyår
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

4 KOMMENTARER

  1. Gott nytt år Dryden!

    Nyår kom i år också tänka sig. Mycket fint skildrat enkelt nyår, men måste säga att Systemet är väl som mest fullt en halvtimma innan stägning? Här i Högdalen är det 400 m kö utanför Systemet redan dagen innan nyår och även vanliga lördagar. Mitt i veckan en vanlig vecka är det kanske normalt, men annars så är det genom hela centrum.

    Bra jobbat med runstreak och kul med icebugs. Tror knappt det behövs här. Vi har knappt haft någon snö, några flarn förra veckan.

    • Ja men gott nytt år till dig och er också!

      Låter otroligt drygt med köerna så det går väl nästan att dra till andra sidan stan istället? Borde ju gå fortare. Hehe! Hoppas också att ni har fått i alla fall lite snö nu. 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.