Tre bra & tre dåliga

Ibland ska man stanna upp. Tänka efter. Reflektera. Och läsa andra bloggar. Jag är inte jättebra på det just nu men rätt som det är händer det. Gick in hos Emmi på Explorista som häromdagen skrev om tre bra saker och tre mindre bra saker. Och som sagt, stanna upp och tänka efter. Jag gjorde det. Här är mina just nu tre bra saker och sedan tre dåliga.

Hissen

Kylan! Jag gillar verkligen att kylan håller i sig och då spelar det ingen större roll att utomhusträningen blir lidande (för är det -19°C så maxar man inte på intervaller ute direkt). Östersund, Frösön och Jämtland är helt makalöst vackert med frostiga träd, frusna sjöar och massor av snö. Precis så som jag vill ha bistra, bitiga och annars så tråkiga januari. Jag njuter!

Återkomsten! Jag har börjat köra på gymmet igen efter ett uppehåll sedan slutet av oktober. Första HIIT Cross-passet gav mig sån brutal träningsvärk att jag körde ett till dagen därpå. Jag säger som Ulf Lundell på Roskilde-festivalen 1999 – “De e fint å va tebax!”

Avbokningen! Hur kan en avbokning av en fantastisk resa ramla in under “Hissen”-avsnittet? Jodå. Jag är faktiskt riktigt glad över att jag fick möjligheten att avboka Hawaii-resan och på fyra dagar får varenda krona återbetald. Allra helst när non-Schengenreseförbudet nu förlängdes till 15 april. Det får sonika bli lite inrikesresor istället.

Vinter i Östersund

Dissen

“Det räcker nu!”. Så säger folk som bor i Jämtland om snön som ramlat ner. Visst, det ramlade ner mycket snö på kort tid men det ligger ju inte ens en meter ute, så vad är det att gnälla över. Fan. Kamma er!

“Det där borde bara ta en timme!”. Jag har oerhört svårt för när folk “vet” (läs: anser sig veta men inte har en jävla aning) hur lång tid ett jobb/case tar. Om jag kommer med ett lösningsförslag så baseras det på min erfarenhet och min kunskap och då är det den bättre lösningen av de alternativ som finns. Sitt ner. Håll käften. Vänta på leverans. Ibland är det inte svårare än så. Jag har mejlat med alldeles för många som i slutändan bara äter tid och energi.

*Braaaaaaaakfloppflapp*. Typ så lät det när jag skulle höja mitt skrivbord innan helgen. Jag trodde mig ha anpassat alla sladdar, grenuttag och härvor till att kunna höja och sänka bordet men en nyligen monterad grenkontakt där under hade jag helt missat. Så, varenda fäste till kabelhållaren på bordets undersida rök åt helvete och nu hänger allt bara rakt ner mot golvet. Det ser förjävligt ut och så sparkar jag på sladdarna när jag sitter och jobbar. Jag ska ta tag i det där. Sen.

Ni då? Hiss och diss?

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

4 KOMMENTARER

    • Ja, det blir verkligen så mycket bättre med snö och minusgrader den här tiden på året. Vete tusan om det varit så vitt och fluffigt så här länge sedan… tja, 2010? Vi hade mycket snö för ett par-tre år sedan men inte av den här typen. Kärlek är det bannemig!

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.