Vinnare, snödump och oväntad okunskap

Veckorna tickar på. Det börjar återigen bli lite som vanligt efter långhelger och ledigheter. Det jobbas. Dricks kaffe. Sits i Skype-möten. Det löps. Runstreaken håller igång. Utanför har det dumpat snö som aldrig förr. Och för första gången på skitlänge har vi riktigt jäkla kallt med runt -25°C. Veckan i korta ordalag. Jag utvecklar det hela lite mer här under, där jag också nämner bloggen som vinnare, ett mystiskt alarm på mobilen och vad jag tycker om folk som basunerar ut sina grundlösa faktahavererade åsikter i etern.

Då kör vi.

Vinnare…

I december drog min vän tillika resebloggarkollega Daniela på Discovering the Planet igång en liten intern Nobel-fest, där alla medlemmar i nätverket Svenska Resebloggar fick chansen att både delta och rösta fram sina egna favoriter bland oss själva. Det är ju ett fint sällskap man hänger i och ännu roligare blir det så klart när man vinner två av kategorierna. Dels som Bästa Youtube-kanal och även kategorin Humor. Kul! Bokstavligt talat alltså. Och så måste jag ju tacka för alla röster jag fick!

Här kommer hela vinnarlistan men det här är ju långtifrån alla svenska resebloggare. För inspiration, tips och brutalt mycket kunskap, kolla på SvenskaResebloggar.se.

BÄSTA YOUTUBE KANALFlyingDryden
BÄSTA INSTAGRAM STORIESFantasiresor
BÄSTA INSTAGRAMFLÖDETPå Vift
MEST INSPIRERANDEJohnnybajdzjan
MEST LÄSTAResfredag
MEST UNIKAFantasy Dining
MEST HUMOR – FlyingDryden
BÄSTA DESIGN – Fantasiresor
BÄSTA FOTOOh Darling
BÄSTA STORYTELLINGÄntligen Vilse
SAMLAT VERKRucksack & Fantasiresor

…och omnämning!

Så har jag blivit omnämnd också. Och den var det klass på, så jag tar och suger in den lite extra. Det är Sara på podden och bloggen Tur & Retur som häromdagen plitade in de här raderna. Man blir ju varm hela vägen in!

”Det finns många andra resebloggar därute, men FlyingDryden är den enda jag läser regelbundet. Inte för att det är en dalslandspôjk som driver den, utan för att den är en lagom blandning av restips, vardagsliv, åsikter, resenyheter och frågor för resebranschen. … Trägen vinner, och kunskap och engagemang ska premieras. Så hoppa in till FlyingDryden och läs om livet i Östersund och resten av världen!”.

Alltså.

Sveriges bästa reseblogg

Snön kom – på riktigt!

Alltså, visst har det snöat mycket i Östersund även tidigare under min karriär här. Men jag kan inte påminna mig om att det har ramlat ner så här mycket snö på en och samma gång som det gjorde i början av veckan. Vi snackar halvmetern! Jag tänker så klart inte klaga, tvärtom. Det är fantastiskt att vi äntligen har fått riktig vinter och att allt ihop har hänt medan det har varit mängder med minusgrader. Låt det nu vara så här i ett par månader så är jag nöjd och glad!

”Microsoft och Facebook har ju inga utsläpp!”

Jag lyssnade på avsnitt 56 av Dagens Industri-podden Smarta Pengar häromdagen. Temat var hållbara investeringar när det kommer till att handla på börsen. Det här var första gången jag lyssnade på podden men fick tipset via DI Digital som jag lyssnat på ett tag. Man lyssnar och bygger ett förtroende med tiden, det är ju sen gammalt. Det här rasade dock ganska snabbt när de menade att ”företag som Microsoft och Facebook inte har några utsläpp”. Jag var tvungen att sätta mig.

Inte för att jag är expert på området men här blottades verkligen en kunskapslucka. Såg inte den komma. Framförallt inte här. Men okej. Bara så att vi klargör det då – datalagring och IT-infrastruktur kräver enorma energikällor och har globalt sett lika stora utsläpp som flyget. Och kanske ännu mer efter ett år som 2020 när folk jobbade hemma och streamade film mer än någonsin, samtidigt som flygen stod på marken.

Tänk er ett uttalande som ”SAS och Emirates har ju inga utsläpp!”. Reaktionerna på det? Diskutera i smågrupper och lämna en kommentar nedan kring vad ni kom fram till.

Qatar QR707

Det mystiska alarmet på mobilen

Under julhelgen ville jag ha sovmorgon. Därför tog jag bort varenda schemalagt alarm som jag lagt in i mobilen. Det var helt tomt i listan. Lik förbannat låg den där klockan 07:16 varje måndag till fredag och vibrerade på skrivbordet, oavsett det var julafton eller nyårsdagen och jag kunde verkligen inte förstå varför…

…tills jag en dag när jag satt och pissade (det är då man är skärmfri och har tid för reflektion) plötsligt slogs av det faktum att jag i höstas installerade en helt annan klock-app på mobilen. Då tänker ni så klart att saker och ting löste sig. Icke. När jag tillslut låste upp toadörren hade jag hunnit tänka 103 andra tankar och klockappen var därmed redan glömd.

Det tog mig ytterligare två-tre mornar innan jag tillslut rotade rätt på rätt app och tog bort alarmet även där. Ofrivillig väckning klockan 07:16 is no more.

Jag saknar gymmet!

I slutet på oktober, med taskigt smittspridningsläge, bestämde jag mig för att avstå gymmet. Jag körde ett gruppass utomhus per vecka resten av hösten men inomhuspassen som HIIT Cross dumpade jag helt. Jag kunde helt enkelt inte motivera varför jag skulle utsätta mig för riskerna med att både bli smittad och föra smittan vidare.

Det har gått bra men den senaste veckan har jag på riktigt börjat sakna passen. Jag tror det är en kombination av att inte få ordentlig helkroppsträning plus avsaknad av träningskvalitet när det är sådär smällkallt ute. Det är liksom inte vid -15°C som man maxar med ett intervallpass eller drar på ett långpass i tre timmar.

Men jag håller ut. Och hittar på snöskottning i trädgården i brist på annat.

Snöskottning
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

  1. Men va, sa de verkligen det? Utvecklade de inte åtminstone lite kring ”inga utsläpp”, dvs ”inga direkta” om man nu räknar så.. ?? Hjälp.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.