Vlogg: en vacker aprildag i Frankfurt

Jag rotade lite i mitt digitala filmarkiv häromveckan. Eftersom just det arkivet inte är framme särskilt ofta så var lådan ganska dammig så jag fick blåsa bort det värsta bôset innan jag öppnade boxen. Och tänk, där låg det massor av filmer som jag inte sett på riktigt länge.

Det blev lite minnenas allé en stund och det är ju en annan känsla med filmer än med stillbilder. Att både se platser, återuppleva ljuden och nästan kunna känna dofterna från omgivningen. Haven som kluckar in mot stranden. Storstädernas brus. Eller jetbränslet som tränger in i näsan på en stimmig flygplats någonstans i världen.

Problemet med filmer är ju att man sällan tar sig tid att kolla på råmaterialet. Det är för mycket och för ostrukturerat. Det är roligare och enklare om det är klippt, skuret och publicerat med dilemmat att just det tar sån hiskelig tid. Men, nu kunde jag inte låta bli utan lånade helt enkelt några timmar av mitt liv.

Av alla härliga filmer tog jag just jetbränslet rakt in i filmredigeringsprogrammet och klippte ihop det som var min första takeoff i en Boeing 747:a. Det blev alltså lite 747. Lite Frankfurt. Lite förorter. Lite tyska landskap. Lite molnsurfande. Och sedan rakt upp på min Youtube-kanal och här på bloggen. Antingen kan ni klicka igång filmen här nere eller så glider ni in på Youtube och tittar där (och passar på att prenumerera på kanalen samtidigt, om ni inte redan gör det).

YOUTUBE | Klicka & prenumerera!

3 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.