34 poäng i finalen och aktivitet i norrskensappen

Fredagskväll. Soffläge. God mat. Ett par glas vin. Final i På Spåret. Och med resmål där jag lyckades hämta hem rejält med poäng. Det var på gränsen till elakt att de kastade in Honolulu, eftersom jag egentligen skulle åkt dit om ett par veckor. Trösten blev ju att jag drog på åtta poäng och kunde merparten av frågorna. Så jag fick ju trots allt nytta av researchen jag hann göra innan jag avbokade i december. Och kunskap är ju inte särskilt tungt att bära heller.

Svalbard gick också bra och jag fick ljuva minnen av vår topptur vi gjorde där. Gnosjö däremot har jag bara susat igenom en gång. Och tillslut. 34 poäng i en På Spåret-final. Det är jag så klart mycket nöjd med!

Framåt 23-tiden började min ena norrskens-app i mobilen att plinga, som visade ett intensivt fält med norrsken rakt över oss. Det är sällan den skriker så här rött (som är den mest intensiva nivån) och med ett KP-index på 6,33 (37% chans att se) var det ju bara att bege sig ut i fredagsnatten med kamera och stativ.

Fast så mycket belöning fick vi tyvärr inte. Med en 30-sekundersexponering på kameran kunde man i och för sig se det gröna skenet men för blotta ögat blev det aldrig någon större happening. Å andra sidan. Medan kameran exponerade bilder från stativet låg vi i snön ute på Storsjöns is och tittade på stjärnorna.

Så kan man också runda av en fredagskväll i Skärgår’n.

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.