Resequiz – 4 bildfrågor på Instagram varje fredag!

Det började lite som en kul grej en fredag i november nu i höstas. Jag kastade upp fyra bilder på Instagram Stories och lät mina följare gissa var jag tagit bilderna. Nivån var oerhört snäll eftersom jag också gav fyra olika alternativ. Det blev en väldans succé så jag körde vidare veckan efter. Och veckan efter det. Och så vidare. Idag är det fredag igen och jag kör därmed resequiz nummer tolv i ordningen!

Reglerna? De är busenkla och ni behöver inte ens följa mig (men jag blir ju glad om ni gör det). Leta upp mitt konto på Instagram, jag heter Dryden så det är ganska lätt. Kolla mina stories på fredagarna och någon gång under dagen, jag har ingen spikad tid, ramlar det ut fyra bilder med vardera fyra svarsalternativ.

Teman? Inte mer än att det ska vara en resequiz. Hittills har det blivit lite av varje med allt från blandade bilder från lite olika delar av världen till mer renodlade teman som Tyskland, flygplan, fotbollsarenor och så vidare. Det ska vara en resequiz helt enkel och jag vill så klart både inspirera till platser och sprida kunskaper. Och skapa lite tävlingsdjävular och frustration där ute när jag slänger in slamkrypare bland frågorna. Så är det ibland.

Det roliga blir ju när folk lite oväntat kammar hem alla rätt. ”Jag kan inget som Tyskland!” sa någon innan förra veckans tysktema och så smackade hen in fyra av fyra. Och ibland svarar man fel på alla fyra frågorna. Som sagt. Så är det ibland. Själv var jag med på en quiz på jobbet i onsdags. Tema? Kroppen. Brukar ofta ligga topp tio men den här gången kammade jag hem sistaplatsen. Någon gång ska man ju göra det också. Jag hade fyra rätt av tjugo.

Priser? Äran.

I övrigt? Jag tar det som en komplimang när jag ser att fler reserelaterade konton också har börjat med egna resequiz nu senaste veckorna. Men originalet är väl alltid bäst, eller?

Hakar ni på?

Resequiz - vilken flygplansmodell?
Resequiz - vilken fotbollsarena?
Resequiz - vilken stad?
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.