Fem bra-grejer-i-livet just nu

”Det är ett avlångt land vi lever i”. Kanske den mest använda klyschan om det här landet. Men den stämmer. Ingen rök utan eld och så vidare. Senaste veckan har bjudit på fina kontraster så jag tänker att jag norpar mina fem bästa grejer som händer just nu.

Varsågoda för lite pepp!

Löpning på barmark!

Jag körde en natt i Göteborg och drygt en vecka Trollhättan. Därmed lämnade jag snöiga och isiga gator i Östersund för vår och barmarkslöpning på ”kontinenten” (plus jobb, eftersom jag har möjligheten att jobba på distans). Alltså, jag gillar ju mars-april i Jämtland med vårvinter och sånt. Men. Att få springa ut i Slottsskogen bland hundratals andra löpare och ha asfalt under fötterna var faktiskt en riktigt jävla fin känsla. Likadant att få jogga runt i Trollhättan och göra t-shirt-premiär (varvat med både snö och regn – det är ju trots allt mars). Dessutom passerade jag 50 mils löpning under 2021. Motsvarande sträcka förra året passerades i mitten på juli. Så kan det gå.

Mer om löpning förresten. Konceptet med Ladängen Everest, att göra 8848 höjdmeter i skidbacken på Frösön, verkar gå på export. Jag hoppas kunna återkomma om det inom kort.

500 kilometer 2021
Trollhättan, mars

Resa & hotell

Som sagt. Göteborg och mest Trollhättan senaste veckan. Förutom att äntligen få resa och flyga lite igen så lyxade jag med en hotellnatt i Juttebårj. Ni vet. Checka in. Kliva in på rummet. Njuta av tystnaden. Somna i en skön säng. Vakna och äta en riktigt fin hotellfrukost. Jag är inte hotellfrukostens största förespråkare men den här gången var det faktiskt njutbart. Överväger starkt en hotellnatt till innan jag åker hem till Östersund.

Miljöombytet!

Ja, plus miljöombytet så klart. Efter konstant hemmajobb sedan augusti så var det riktigt fint att byta arbetsmiljö lite. Visst, jag har bättre miljö hemma i form av riktigt skrivbord, en skön stol och riktigt tangentbord. Det har jag inte alltid på resande fot. En vecka överlever jag ändå och jag har otroligt svårt att förstå hur andra människor jobbat på sina små laptops vid sina köksbord och suttit på pinnstolar i ett år. Vi kommer att ha en jätteutmaning med arbetsmiljörelaterade problem om ett par år, är jag rädd.

Dryden Terminal 5 Arlanda
Elite Plaza Hotel Göteborg

Icke-behovet av nya prylar!

Visst vill jag köpa prylar och listan på saker jag villhöver är ganska lång (kamera, dator, drönare, outdoorkläder). Men, just nu är inget särskilt akut. Alls. Då avstår jag istället okynnesköp och tänker långsiktigt. Jag vet nämligen att jag vill och behöver köpa en ny dator framåt hösten. Bra läge tänker jag, när Apple släpper nytt. Det brukar bli en ganska dyr affär samtidigt som jag ser just det köpet som en långtidsinvestering. Min befintliga dator köpte jag till exempel i februari 2014 och en ny tänker jag ska hålla lika länge. Minst.

I övrigt har jag också konstaterat att mitt ointresse för ny smartphone förmodligen aldrig varit större. Gudars vad den marknaden känns ospännande just nu. Bla bla nya kamera bla bla snabbare processor bla bla snark.

Terminal 5, tack!

Nu har Terminal 4 på Arlanda varit stängd i ett år. Ärligt talat så gör det mig ingenting. Visst, taskig tajming med SAS Lounge som höll på att renoveras och sjukt trist med så fruktansvärt lite flygtrafik sedan dess. Men, får jag välja så hänger jag hellre i Terminal 5. Den är ju synonym med utlandsresor och i brist på just det så kan jag i alla fall ta lite sån känsla just genom att hänga i T5.

Well. Det var fem bra grejer just nu och det känns lite som att det präglas av att jag varit på flygande fot senaste veckan. Så är det. Det har varit fint på många sätt och ett miljöombyte jag behövde. Vad har ni för grejer som är extra bra just nu?

SAS ATR72-600
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

8 KOMMENTARER

 1. Jag lägger också min röst på Terminal 5! 🙂

  Oj extra bra… våren och solen! Och jag måste nog också lägga till att vi snart går in i sommartid, min kropp är redan där så det ska bli superskönt att inte gå upp mitt i natten varje dag 😀

 2. Att makens strålbehandling har givit bra resultat( även om det är kortsiktigt) så är vi glada för det. Nu orkar han gå 4 km i skogen..dock inte i oband terräng..men ändå. Inga hjälpmedel!!! Att vår stora doggywoggie nu ÄNTLIGEN fattat back kommandot! Och då fattade hon det med bravur..hon i princip hoppar bakåt haha..som jag har tränat!

 3. Ny bil!
  Perfekt promenad- och springväder! (typ 17 grader. Lite friskt, men ändå varmt och soligt)
  Appen ”Asana Rebel”
  Sommarstugan som är granne med Atlanten.
  Nya möbler på G till sommarstugan så den kan hyras ut i sommar!

 4. Fint med lite positiva grejor, och inte minst miljöombyte! För oss är det än så länge cykelutflykter som är höjdarna. Hoppas snart få loss husbilen från verkstan (efter inbrottet) också.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.