Hiss & diss – jag gästpoddar hos Tur & Retur

Heads up för kul grej! Jag blev för ett tag sedan tillfrågad om att haka på ett avsnitt av resepodden Tur & Retur. Eftersom jag är en av många trogna lyssnare var det ju så klart ett enkelt beslut att tacka ja. I onsdags släpptes avsnittet där jag och Sara, kvinnan bakom podden, dissekerar en hel rad med reserelaterade ämnen. Valutaväxling och digitala betalningsmetoder, greenwashing, oskick på flygplatser och lounger samt konsert-, tränings- och sportresor. Med mera. Det hinner sägas en hel del under två timmar kan vi konstatera.

Greenwashing, flygplatsölen & pengar

Ett av ämnena vi tar upp är greenwashing, där företagen marknadsför en åtgärd som klimatsmart och hållbar men som i själva verket mest har att göra med varumärkesbyggande och pengar. Vi ger vår syn på saken och både hissar och dissar de som tar sig an fenomenet. Och vad menas egentligen med vara ”hållbar”?

En annan grej jag stör mig som fan på är den berömda flygplatsölen. Ni vet, där folk sätter sig i baren klockan halv fem på morgonen och ”börjar semestern”. Sara hinner med att kasta Forex i papperskorgen, precis som jag dissar folk som inte beter sig som folk i lounger eller flygplatser rent allmänt. Och varför ställer sig folk i boardingkön en kvart innan första utropet? Vi hinner också med en sväng om att resa själv och vad det betyder för oss. För det skiljer sig en hel del.

Lyssna på avsnittet!

Med det sagt. In och lyssna på avsnittet. Om ni inte prenumererar på podden ska ni så klart göra det. Ni hittar den där andra poddar finns (Spotify, Podcast-appen i iOS, Google Podcasts, Acast och så vidare). Jag lägger också in en Spotify-spelare här, om ni hellre lyssnar den vägen. Tillägg, ros eller ris? Kommentarsfältet här under. Ochkom ihåg – vi måste inte tycka likadant. Jag är helt övertygad om att vi inte är helt överens i precis alla frågor. Och det är helt okej för det är så vi tar oss framåt.

En annan kul grej. Sara, som alltså driver podden, är ju från Dalsland. Precis som jag är. Världen är liten, precis som landskapet. Vi hinner faktiskt prata lite om det också, plus mina topp-tre reseupplevelser. Och vem vet. Kanske blir Dalsland, detta bortglömda landskap, ett helt eget poddavsnitt i framtiden.

Blogginlägg på temat

Jag har bloggat en hel del om de här ämnena sedan tidigare, så jag tänker att jag ger er lite bakgrundsfakta och merläsning till lyssningen.

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.