Hotel Flora i Göteborg & workplace mitt i stan

Jag har varit på resande fot och passade på att snäppa upp tillvaron lite. Ni vet, lyxa till allt med ett par hotellnätter. En av dem var på Hotel Flora i Göteborg, ett boutiquehotell som en kollega tipsade om för ett tag sedan. Hotellet ligger mitt i stan, innanför vallgraven, så läget kunde knappast bli bättre. Min natt bokade jag på deras egen sajt bara någon timme innan ankomst. Det kostade mig knappt 900:- och då fick jag ett XS-rum med både frukost och tillgång till deras workspace.

Hotel Flora – mitt i Göteborg

Hotell Flora i Göteborg har ett utomordentligt läge där det ligger precis bredvid vallgraven. Ett stenkast från Kungstorget och ytterligare ett kast från Kungsportsplatsen, som är lite av en knytpunkt för kollektivtrafik. Härifrån går det spårvagnar, lokalbussar och även flygbussen till Landvetter Airport. Från Göteborg Centralstation är det en knapp kilometers promenad till hotellet, en skön bensträckare om man åkt tåg några timmar. Vill man ta en tur i löparskorna rekommenderar jag Slottsskogen och dit är det ungefär två kilometer.

De olika rummen

Flora erbjuder lite olika storlekar på rummen, från Tiny på 11-14m² upp till Extra Large på 30-40m². Jag bokade som sagt ett XS och fick det jag behövde. Skön säng, egen toalett och en helt okej skrivobordsyta att jobba vid samt en TV på väggen som jag mest startade för att se om jag kunde streama saker från mobil. Det kunde jag inte.

Hotel Flora i Göteborg
Hotel Flora i Göteborg

Smidig och trevlig incheckning

Jag kom fram vid 18-tiden och möttes av personal som snabbt och enkelt checkade in mig. I lobbyn finns det gott om sittplatser och här äter man även frukosten. Det finns även soffor som vätter ut mot gatan, riktigt fint att slå sig ner här och njuta av folket på gatorna (men kanske mer på sommaren än en kylslagen kväll i mars). Trevliga ytor som dessa uppskattar jag och det bjuder verkligen in till att slå sig ner här, hellre än att uggla en hel kväll på rummet.

Vid incheckningen fick jag även välja en frukosttid, allt för att inte skapa trängsel och köer. Smart drag och jag lyckades pallra mig upp till 07:15. Då var det bara jag och tre par till och det fanns gott om plats för oss allihop. Utbudet var ganska sparsmakat vilket i mitt tycke är en klar bonus och framförallt så smakade hela kalaset bra. Och vet ni. Trötta storköksbufféer är verkligen 2010 (fast okej, det finns ett par undantag).

Lobbyn på Flora
Frukostmatsalen på Hotel Flora

Parkettgolv och ”klimatsmart” vatten (!)

Rummet jag fick var på första våningen, vilket är en trappa upp. Inte markplan alltså, tack och lov. Rummet ekade en smula och jag menar att det beror på parkettgolvet. Jag är inget större fan av dem på hotellrum utan föredrar mattor, vilket framförallt dämpar akustiken. Hygienfaktorn i det kan vi lämna åt en annan diskussion. Tyvärr var väl inte alla detaljer i rummet i toppskick utan det var lite nötta kanter här och där.

På en hylla fanns det en liten minibar med vin, chips, choklad och – tadam – vatten på flaska. Bara just den detaljen är så sjukt onödig på hotell i Sverige då varje rum har en vattenkran med fullt dugligt dricksvatten. När företaget bakom vattnet dessutom marknadsför sin produkt som ”Water for earth” brinner det lite extra i mig.

Ja, nej, ingen är perfekt men om man nu ska ta hotellens klimatarbete på allvar så är förpackat vatten ta mig fan det sista vi behöver på svenska hotell. Jag förväntar mig så klart att Hotel Flora i Göteborg, och alla andra hotell också för den delen, genast slutar med sånt här trams.

En helt onödig produkt - "Water for earth"

Hallå eluttagen, var är ni?

Jag behövde inte direkt leta eluttag på rummet, det fanns flera stycken. Placeringen var däremot mindre vettig. Två vid dörren, två under en hylla vid samma dörr och två under skrivbordet. Inga grenkontakter och inga uttag vid sängen. Inte ens vid skrivbordet fanns det något lättåtkomligt uttag för att ansluta till datorn. Knappt godkänt.

Servicemindad personal!

Men okej, jag har surat i några textstycken nu men faktum är att jag ändå är nöjd med natten på Hotel Flora i Göteborg. Jag sov som en stock, fick en bra frukost och tog en skön dusch. Att jobba på rummet gick också fint och jag körde några videomöten innan jag checkade ut och satte mig i Flora Workspace.

Extra cred till personalen som uppmärksammade mina problem med kaffekapselmaskinen i korridoren. De försökte dels lösa mitt kaffebehov vid maskinen men när inte ens de fick till det så sprang de ner och fixade en mugg åt mig med leverans direkt till rummet. Pluspoäng! Rent allmänt noterade jag riktigt bra personligt bemötande av samtliga i personalen. Då kan inte ens jag sura över att eluttagen inte satt precis där jag behagade.

Flora Workspace i några timmar

Hotel Flora i Göteborg är mer än bara en plats att sova på. Här går det också att sitta och jobba i deras Workspace, vilket alltid ingår när man bokar direkt på deras webb. Dessutom var rumspriset hos de själva billigare än Hotels.com när jag kollade. Bara en sån grej! Workspace erbjuder både platser över dagen men även mer stationära skrivbord som man kan hyra över längre perioder. Coworkingställen har verkligen blossat upp rejält senaste åren och nu när distansjobbandet har tagit fart är det här ett bra alternativ.

Jag slog mig ner här efter frukost och utcheckning och jobbade ostört i flera timmar, både med fokuskrävande uppgifter och videomöten. Kaffe finns att hämta när man känner för det och tydligen även fikabröd, som jag dock inte såg röken av. Det kanske var lika bra när jag tänker efter.

Flora Workspace var härligt inrett och med massor av sittplatser och eluttag. Fint ljusinsläpp men också ett litet mötesrum där jag själv slank in, för att slippa solstänk i skärmen och kunna köra videomöten ostört. Jag måste jobba så här oftare. Ingen diskmaskin som stör eller annat som pockar på uppmärksamhet.

Hotel Flora i Göteborg – allt som allt

Jag hade alltså hört ganska gott om Hotel Flora i Göteborg på förhand och delar av det infriades absolut. Rummet var helt okej även om det inte var i toppskick. Sedan hade kanske ett annat rum gett en annan upplevelse, det vet jag ju inte. Jag fick ett rum en trappa upp men hade nog föredragit ett rum högst upp. Snedtak ni vet. Å andra sidan frågade jag inte om det fanns något tillgängligt heller och det är ju knappast Floras fel.

Om jag kan stanna här igen? Absolut. För det här priset kontra läget så är det absolut värt sina slantar. Vill man inte jobba på kvällen finns det ett fantastiskt utbud av uteställen att äta på. Det är bara att gå runt hörnet så är hela citykärnan inom räckhåll. Så, vi kanske ses igen Flora. Då ska jag be om ett rum högst upp.

LÄS MER | 7 restauranger att testa i Göteborg

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.