Sommarspan: Kusten, hyra båt och distansjobb

Vi testade en ny grej för några somrar sedan. Okej, att hyra båt har fått vänta. Däremot hyrde vi en lägenhet mitt i Göteborg under ungefär fyra veckor. Det blev ett skönt bryt mot hemmalivet i Östersund. Vi valde dessutom att åka ner några veckor innan vi gick på semester, vilket innebar att vi på mornarna gick vi till våra respektive kontor mitt i stan och jobbade. Tänk er, distansjobb redan då. Det var inte helt självklart kan jag lova.

Hyra båt i Göteborg

I alla fall. Vi hade ljuvliga luncher på stan och på kvällarna njöt vi av en ”ny” stad och allt som Göteborg har att erbjuda. Goda middagar, strosande i Haga, familjehäng, löpträning i Slottsskogen med mera. Efter två veckors jobb gick vi på semester och kunde ägna heldagar åt golf och andra aktiviteter på västkusten. Vi gjorde om succén året därpå och skulle kört samma race förra sommaren om inte ni-vet-vad hände.

Sommaren närmar sig återigen. Och fort går det. Vi började skissa på planer redan i höstas och kollade allt från boende på fjällstationer till ”vår” lägenhet i Göteborg. Ingenting är bokat eller klart så vi sitter fortfarande med öppna kort. Helst vill vi ju vara överallt och göra det mesta, oavsett det kommer till fjällvandring eller ett göttigt liv på västkusten. Men, tillslut kommer vi ju att få välja. Den eviga frågan om prioriteringar.

Vallgraven har jag gått över både en och tjugotvå gånger i veckan.

Läge att testa något nytt?

Inför den stundande semestern känns det som att vi vill återuppta vår tradition som aldrig riktigt hann sätta sig. Göteborg alltså. Och ja, kanske rentav utveckla konceptet lite. Att jobba på distans är ju mer eller mindre självskrivet idag så det är inget hinder. Och aktiviteter i Göteborg finns det ju gott om. Men det kanske inte måste vara en lägenhet alla dagar. Vi är ju som vanligt öppna för att testa nya möjligheter. Vi har pratat om att hyra husbil. Eller kanske hyra båt.

Ja, jag vet. Jag har knappt rattat en båt själv. Och vi äger ingen båt heller, trots att vi bor granne med en båthamn. Men jag gillar idén att vara ute på havet, oavsett det kommer till ett kryssningsfartyg i Karibien eller en daycruiser bland kobbarna utanför Grebbestad. Med min knappa erfarenhet är det ju egentligen ett perfekt tillfälle att känna på ”det riktiga båtlivet”. Testa en dag utan några större kostnader eller förpliktelser. Det går ju dessutom få en skeppare på köpet, vilket kanske är det bästa alternativet om man har noll erfarenhet men vill hyra segelbåt.

Hyra segelbåt i Göteborg

Idéer om vi ska hyra båt i Göteborg

Säg att vi väljer att hyra båt i Göteborg, då är ju möjligheterna ganska stora. Jag tänker lite så här:

  • SÄLSAFARI. Vi testade sälsafari för några år sedan med Hönö som utgångspunkt, vilket var trevligt. Det roligaste är ju så klart om man får bestämma själv hur långt och länge man vill vara ute. Här får man så klart beakta naturlivet och inte vara för ”på”. Det är sälarnas område och det ska respekteras.
  • BÅTLUFFA. Vi har också testat att båtluffa i Göteborgs skärgård, vilket går att utveckla ännu mer om man valt att hyra båt över en dag eller två. Inga hålltider med skärgårdsbåtarna att passa.
  • EN EGEN KOBBE. Med en egen hyrbåt av mindre storlek kan man ju lägga till nästa var som helst. Det går ju att tuffa ut även till de minsta kobbarna som man förhoppningsvis får ha för sig själv.
  • GUPPA BREDVID STENA LINE. När Stena Lines färjor glider förbi kan det vara en fräck upplevelse att ligga i närheten. Heads up på säkerheten så klart men att se en Danmarks-färja på nära håll och från det perspektivet måste vara riktigt häftigt!

Västkusten. Havet. Och ett skönt break från Göteborgs sus och dus med vågorna kluckandes under skrovet. Jag skulle kunna tänka mig sommar redan i morgon, nu när jag maxar romantiserandet och drömmer om Göteborg och Bohuslän.

Har jag någon som har testat att hyra båt eller som äger en egen? Tipsa gärna om bra ställen att åka ut till i så fall! Använd kommentarsfältet här under.

Båt på västkusten
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

4 KOMMENTARER

  1. åh bästkusten. tillbringade mina somrar som barn på en ö nära marstrand och har guppat runt där bland kobbarna måååånga dagar. åkte tillbaka för några höstar sedan och fiskade hummer. det var härligt!

  2. Jag hade velat jobba från landet eller annan ort nu när jag ändå jobbar hemifrån. Men jag behöver vara där dotterns skola är. När jag jobbar och hon är ledig passar det inte heller att vara på annan ort. Däremot har jag faktiskt bokat för en vecka semester i Göteborg i sommar, hoppas det blir okej att resa till dess.

    • Ja, det är ju lite tråkigt när annat sätter käpparna i hjulet så sett. Men Göteborg en vecka i sommar ska så klart inte underskattas. Hoppas den blir av! 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.