5 saker jag stör mig på vecka 16

Jaha. Nähä. Är det dags igen? Det har ramlat in lite nya saker som jag har hunnit irritera mig på så det är väl bara att braka loss och ta det från början. Håll i er, nu åker vi!

Eluttag på hotell

Jag vet inte om en del hotell tar in elallergiker för att designa sina hotellrum. Ibland undrar man. Hur svårt ska det vara att bara placera ut lite eluttag här och där i ett hotellrum? Och nej, jag menar inte nere vid fötterna under skrivbordet, vid dörren ut i korridoren eller under sängen. Ge mig för fan ett grenuttag vid skrivbordet och ett dubbeluttag vid sängen. Det kan inte vara så jävla svårt eller?

Eluttag i loungen på Göteborg Central

Papperspostens värsta sort

Jag tycker inte om papperspost. Alls. Eller så här, jag gillar inte onödiga utskick. Det kostar mig tid och det kostar dem (och i slutändan även mig i form av slutkonsument av deras produkter/tjänster) pengar. Där det går så styr jag om det till digitala brevlådor eller avslutar utskicken helt och hållet. Om det ens är möjligt.

I dagarna fick jag papperspost från Investor där de välkomnade mig som aktieägare. Ja, jag köpte aktier i höstas. Och sålde dem i februari. Att fem-sex månader senare då få ett välkomstbrev, när jag dessutom hunnit sälja, känns lite som… ”sist på bollen”? Kom igen nu för fan! Och som papperspost? KOM IGEN NU FÖR FAN!

”Pga” – på grund av (eller tack vare?) oförstånd

Jag har fortfarande inte förstått grejen med att folk använder ”pga” i positiva sammanhang. När jag läser texter (eller hör folk säga) ”Vi vann guld pga vi spelade bättre än någonsin!” vill jag bara skicka tillbaka dem till mellanstadiet och gå om svensklektionerna.

Kollektivtrafiken till flygplatser

Nästan varje gång jag är utanför Sveriges gränser förundras jag hur smidigt det många gånger är att ta sig till och från flygplatser. Kollektivtrafiken är ofta både effektiv, frekvent och billig. Sverige? Inte så mycket. I undantagsfall kan man ta sig till flygplatser med den vanliga kollektivtrafiken men i många fall är man överlämnad till dyra flygbussar, taxi eller egen bil.

Det här märks även i nybyggnadsprojekt. Till exempel är Landvetter Airport bara är med i ett av fyra förslag när den nya järnvägen mellan Göteborg och Stockholm diskuteras. Arlanda Express ska vi inte ens diskutera (för det har jag redan gjort här).

Det må vara hänt att vi flyger mindre nu och att delar av inrikesflyget på sikt kommer att minska. Folk kan ha distansmöten och har även upptäckt hur enkelt det är med tåg på vissa sträckor. Flyget ut i världen kommer ändå gissningsvis att återgå till pre-pandemi-nivåer. Kanske inte de närmaste fem åren men definitivt på längre sikt. Ska vi då komma bort från att folk tar egna bilar till flygplatsen så måste kollektivtrafiken bli betydligt bättre än vad den är idag.

Tåg i Ystad

Politiker på sociala medier

Jag tittar (tyvärr) en del på nyheter igen och det räcker för att min dos av politiska floskler och smutskastning ska nå ohälsosamma nivåer. Fast ännu värre är det med försök till politisk närvaro på sociala medier. Nej. Politiker behövs inte på Twitter, Instagram eller Facebook då de ändå bara bidrar till den dåliga stämning som de själva säger sig vilja motarbeta. Logga ut, tack!

Och nu ska jag logga ut. För idag i alla fall. Har du något som du stör dig till förbannelse på? Lämna en kommentar och bryt ihop med mig!

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

  1. Det där med eluttag irriterat jag mig jämt på. Vi får alltid krypa under borden och dra ut lamporna osv för att försöka ladda, och ändå räcker inte uttagen. Fånigt att en sån grej alltid ska funka så dåligt. När det gäller tack vare så kan det ju förstås enbart användas för positiva händelser. På grund av används väl oftare för neutrala eller negativa händelser, men är kanske inte helt inkorrekt att använda för positiva händelser heller. Uttrycket beskriver ju ett orsakssamband och är i grunden neutralt.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.