Fem bra saker senaste veckan

Jaha, dags för något peppande inför helgen? Jag har samlat ihop lite bra grejer från livet den senaste veckan, både personliga grejer men också en bra resegrej. Det är väl inget att vänta på utan vi kör direkt. Fem bra saker från senaste veckan börjar… nu!

SJ startar biljettbokning ut i Europa

Att boka tåg ut i Europa har tidigare typ krävt antingen en bra resebyrå eller ett jävla tålamod. Nu verkar det äntligen bli ändring på det, när SJ:s VD tidigare i veckan gick ut med att man planerar en sådan biljettlansering inom en ganska snar framtid. Härligt! Vi kommer alltså snart, direkt på SJ:s webb, kunna boka tågresor från Sverige ut i Europa. Det pratas till en början om Hamburg, Paris och Venedig och ska vi tro på VD:n själv handlar det om en lansering “snarast”, även om det verkar kvarstå en hel del detaljer innan tåget står på perrongen redo för avfärd.

Att få till en vettig internetbokning har nog varit den största flaskhalsen för många resenärer som egentligen vill åka tåg ut i Europa. Där ligger ju flyget ett par decennier före i teknik och smidighet. Men ja, med rätt priser och tider känns det här väldigt lockande att titta på inför hösten eller nästa år. Jag vill åka på fler långa tågresor!

SJ Nattåg - 1 klass med egen kupé

Härliga löprundor i Trollhättan

Jag jobbade från Trollhättan under veckan som gick, vilket alltså innebar att det blev löprundor i lite annan miljö än vanligt. Väldigt tacksamt, allra helst när det dumpade tre decimeter snö i Östersund tidigare i veckan. För även om det inte var någon större vårtemperatur att prata om så var det både barmark, solen i ögonen och ljusa härliga kvällar.

Det här är ju inte första gången jag drar ut på löprundor i den här stan. Tvärtom. Men på något sätt känns det som att det är först nu som jag upptäckt hur mycket jag gillar att springa längs Trollhätte kanal som skär nästan rakt igenom stan. Må så vara att man riskerar broöppning och annat, sånt får man ta om man bara är ute och lufsar. Trollhättan är dessutom vackert, även i mitten av april när vårgrönskan inte ens slagit ut.

Skymning vid Trollhätte kanal
Kanalen genom Trollhättan

Minskat sockerintag

Jag lever med en matbloggare. Förutom all fantastiskt mat av olika slag är det ofta en ganska välfylld frys i köket. Och jag älskar djupfrysta kakor. Skitstörigt när man jobbar hemma och har åtta meter från skrivbord till frys. När jag är på resande fot är det inte alls lika enkelt att hitta något sött att nalla på. Den senaste veckan har det blivit ett drastiskt minskat sockerintag för min del, mest för att det inte funnits någon tillgång då jag varit o-hemma. Ärligt talat har det nog bara gjort gott (no pun intended). Kan jag ha karaktär nog att fortsätta med det här när jag kommer hem? Jag borde kunna. Jag borde kunna…

Dinner with friends

Det är inte superofta det händer nu för tiden men igår så! Middag med vänner alltså. Pernilla på Runwaytoadventures, som jobbat på Malta senaste månaderna, skulle upp till Åre och jag skulle hem till Östersund. Så. Vi synkade benet ARN-OSD, stack ut på sightseeinglöpning i Östersund framåt eftermiddagen och åt en fin middag här hemma i Skärgården på kvällen. Jäkla fint ändå att hänga lite, prata bort några timmar och äta god middag. Tack för besöket och välkommen åter!

80 mil!

På gårdagens löprunda, som blev en sightseeing med Pernilla i Östersund, passerade jag ytterligare en milstolpe med årets löpning. Det var inte bara runstreak #350 utan jag sprang också in på 80 mil några hundra meter innan vi gick i mål hemma. Alltså. Det är en sträcka motsvarande Smygehuk till Söderhamn på östkusten eller till Särna i norra Dalarna. Jämfört med förra året? Då passerade jag 80:an när jag sprang Jämtlandstriangeln. Den 12 september. Viss skillnad!

Sådär. Det var fem bra saker från tillvaron den senaste veckan. Ni då?

Sightseeing med Pernilla
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.