Bra skit och förra veckans bästa grejer

Äh, jag har väl surat nog i några inlägg det senaste. Det är väl dags att lyfta massa sköna grejer istället. För det finns gott om dem, det handlar bara om att våga prata om dem när alla andra förväntar sig skitsnack om failade vaccinationstider, pandemi, regn, snö och annan skit. Om du hellre föredrar pessimistjolle så kan du sluta läsa nu.

Off we go! 🥳

Jag behöver inget nytt pass!

I tron om att mitt pass gått ut i augusti höll jag på att boka tid för nytt pass. Av någon anledning behövde jag ha fram mitt gamla passnummer och insåg då att mitt befintliga pass hämtades ut i december 2019. Och vid närmare eftertanke så hade jag ju faktiskt passet med mig på resan till Rom i höstas.

Jag har alltså gått från att ha kunnat mitt gamla passnummer utantill till att inte ens ha koll på att jag skaffat ett nytt. Det blir väl lätt så när man inte bokar non-Schengen-resor i tid och otid sedan ett år tillbaka.

En av de bästa resebloggarna

Jag fick ett mejl om att FlyingDryden blivit utsedd till en av Sveriges bästa resebloggar. Nu var det ju inte någon stor resesajt eller globalt magasin som överöste mig med komplimanger men en hyllning är alltid en hyllning. Jag väljer så klart att ta åt mig!

PS. Det här är en upplevelseblogg (och reseblogg).

Ny sajt – Upptäck Jämtland

En ny sajt om Jämtland har sett dagens ljus, nämligen Upptäck Jämtland. Bakom sidan står Sara Gärdegård och Sofie Nilsson. Just nu är den inte superfet på konkret innehåll. Det finns däremot desto fler kartnålar att inspireras av och då pratar vi vattenfall, vandringar, badplatser och matställen. Det är dessutom sorterat även per kommun, vilket är smidigt. Jag bara gissar att den kommer fyllas på med tiden så har ni planer på Jämtland i sommar är det ert näst bästa val. Och för oss som bor i Jämtland är det här en given sajt att leta på för att hitta gömda guldkorn.

Fast. Det bästa valet är så klart Jämtland-inläggen på den här bloggen. Jag ska ta och strukturera den sidan framöver så att det blir lättare att hitta.

Oviksfjällen bortanför Frösön och Storsjön

Dags att kavla upp ärmen!

Kan ni tänka, jag lyckades komma över en av de åtråvärda vaccinationstiderna när Jämtland öppnade för 40+:are! Det tog lite tid och jag var ganska frustrerad när merparten av tiderna verkar ha gått över telefonbokning. Vad får dem att tro att den här åldersgruppen hellre bokar över telefon? Vanvettigt! Efter lite refreshande av bokningssidan dök plötsligt tre lediga tider upp och jag snodde en av dem. Äntligen!

Långa ljusa vårkvällar!

De dagar det är sol och svaga vindar är maj ett jävla sagoland att springa i. Jag tog ett långpass till kollega förra veckan och fick motljus och sjöväg när jag sprang tillbaka till Frösön. Balsam för själen och så glömmer man ganska snabbt bort att man är trött som fan.

Långa ljusa vårkvällar

Titanic-kopia i skala 1:1

Lite nördigt sådär men jag har en stor fascination för just Titanic. Pluggat fakta, skrivit specialarbeten, sett storfilmen orimligt antal gånger och så vidare. Skulle jag erbjudas en plats på en utbåt som åker ner till vraket skulle jag så klart tacka ja utan att tveka en sekund.

Men, i brist på ubåtar till vraket så kan man snart åka till Kina och besöka en kopia av fartyget i skala 1:1. Båten byggs just nu i en docka vid Qijiang-floden 13 mil öster om Chengdu och ska sedan stå i Romandisea Theme Park i Sichuan-provinsen. Det går faktiskt att se bygget via satellitvyn på Google maps. Den här versionen kommer inte att vara sjöduglig utan kommer att ligga dockad vid land. Däremot ska ”gästerna verkligen känna att de är på riktigta Titanic”, om vi får tro människorna bakom hela miljardprojektet.

Ladängen Everest är igång!

Förra året körde jag och Maria Ladängen Everest i ena skidbacken på Frösön. Det var tänkt som förberedelse till Kilimanjaro och eftersom resan blivit framflyttad till nu i höst istället så såg vi möjligheten (och idiotin) i att köra utmaningen även i år. Vi själva fick inspiration från Korpen i Umeå som kört Bränteverest i några år och i år kör Korpen projektet nationellt, kallat Mitt Everest. Där ingår även Korpen Storsjön som nu anammat LadängEverest.

Media tyckte det lät kul och TV4 Nyhetsmorgon körde faktiskt live från backen i torsdags morse tillsammans med oss. Ni kan titta inslaget här. Vi har även synts till i SVT, ÖP (betalvägg) och Sveriges Radio. Fler som hakar på 114 vändor upp och ner i Ladängen eller någon annan skidbacke i sommar?

I alla fall. I lördags drog vi igång och det kändes mycket lättare att starta i år än förra året. Gissar att jag har runstreaken att tacka för det!

LadängEverest 2021

Det känns som att det vänder?

Det rör på sig. Åre Östersund flygplats rapporterar om mer rörelse, förvisso jämfört med dödens april 2020. Men ändå. Det ljusnar och det känns så fantastiskt fint! UD upphäver dessutom reseavrådan till bland annat Thailand, Singapore och Sydkorea från 1 juli. New York verkar också öppna upp enligt min bloggkollega Anna som driver sin New York-blogg. Fan vad jag blev sugen på att boka en poängesa redan nu i höst och jag har tillräckligt för C-klass dit. Är det bara att slå till eller?

När vi ändå pratar poäng

SAS kör en 4x-poängkampanj under april, maj och juni. Det innebär att en enkelresa räknas som fyra (och även fyrdubbel poängintjäning på flygresorna). Bästa tajmingen för min del eftersom jag redan hade några resor bokade, plus att jag bokade ett par till. Så med det sagt – hej hej EBG!

SAS ATR 72 på Kalmar Öland Airport

Jag älskar balkongen!

Nu går vi in på andra sommaren med vår inglasade balkong. Och. Den. Är. Magisk! Fem grader, sol och nordvästanvind ute? 20 grader, sol och vindstilla i loungesoffan ”inne”. Det är bara maj och vi har redan suttit där flera luncher, middagar och kvällar och bara njutit. Lätt den bästa investeringen i en bostad jag varit med om. Lätt.

Ja men det rör på sig som ni er och det kändes faktiskt jävligt fint att lyfta massa glädjande saker! Era bästa glädjeämnen just nu? Lämna en kommentar och peppa!

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.