Saker jag stört mig på vecka 18

Visst är det dags att gå lite semi-bananas igen va? Det var ju några veckor sedan sist och det har ploppat upp fem nya saker som jag egentligen inte borde irritera mig på men som ändå upptar delar av min tankeverksamhet. Fast vi tar det från början.

Den digitala möteskulturen

Distansmöten är bra skit. Man slipper springa mellan olika fysiska rum och man kan sonika sitta på ”sin plats” och köra vidare. Det har dock även (minst) en klar nackdel (förutom bristen på fysisk närvaro) eftersom man nu istället bokas på möten vägg i vägg – tidsmässigt alltså. Slutar ett möte 10 så förväntas man kunna haka på nästa på minuten klockan 10. Ingen tid för bensträckare, teknisk paus eller att ta lite frisk luft på balkongen. Förra veckan hade jag fram till onsdagen suttit i möten i över 13 timmar. Då var jag också ledig på måndagen. Ingen ovanlighet den här våren och som ni förstår blir det inte jättemycket verkstad en sån vecka.

Den här möteskulturen hoppas jag ju så klart får ett stopp när vi sakta men säkert börjar återgå till kontoret igen (ett projekt i sig som ska bli spännande att vara med i). Fram tills dess är det väl bara att… tja, härda ut tänker jag. Eller blir hårdare och tacka nej till möten. Kanske ska jag börja införa en helt mötesfri dag varje vecka? Den lockar nog allra mest. Fler som kör så?

Arbetsro på Amaranten

Kunniga personer som inte kan något

Alltså, fan vad trött jag är på självutnämnda experter. Visst, att det under det gångna året har drällt av epidemiologer på internet må ju vara hänt. Det är ju samma folk som även är experter inom migration, klimatfrågor, politik (åt alla håll) samt idrotter och allra helst fotboll. I alla fall när det går dåligt för landslaget. De är kort och gott experter inom det område som för stunden är aktuellt. Och. DE. VET. ALLT! Ta mig fan allt.

Jag är dock fan trött på ”vanliga” experter också faktiskt. Allra helst när de i olika sammanhang direkt skyltar med sin okunskap inom ”sitt” område. Jag tror mig ha nämnt Smarta pengar-podden tidigare här på bloggen. Ni vet, de som menar att ”Facebook och Microsoft inte har någon klimatpåverkan/utsläpp”. Jag gav dem några avsnitt till och de fortsätter briljera. ”Kryptovalutor är sånt som kriminella håller på med”. Ja, det stämmer säkert. Precis som de tidigare har haft fokus på guld, kontanter, kortbedrägerier och pengatvättande i olika former.

Så jävla mossigt. Jag låter den podden passera i periferin framöver.

Sajter som vill ha min geografiska plats

Internet har sedan ett drygt år tillbaka blivit en sämre plats att surfa på. Även om lagstiftningen kring GDPR har ett (förhållandevis) gott uppsåt (eller?) så har webben blivit stökigare, knöligare och mindre användarvänlig. Det beror ju så klart även på utvecklare och designers men är det något jag är trött på så är det popuprutor om cookies, som gärna följs av nyhetsbrev och annan skit som jag inte är intresserad av.

Värst är ändå sajterna som av någon oförklarlig anledning vill veta min geografiska plats. Det kan ni fett glömma, för det spelar ingen roll om jag sitter i Brösarp eller Karesuando om jag ska köpa en pryl på en sajt eller bara läsa en nyhetsartikel. Skit ner er!

Late night work

”Det där fixar du själv!”

”Hej, jag behöver hjälp med att klyva en atom i tre delar. Känner ni någon som kan det?”. Att folk postar frågor på Facebook där de ber om hjälp om olika saker är ganska vanligt. Det kan ju röra allt från att byta kamrem på bilen till att renovera köket eller bygga en kakelugn.

Och det finns a-l-l-t-i-d nån trött jävel där ute som vill verka mer händig än genomsnittet och som helst gärna vill basunera ut sin förträfflighet. Aldrig någonsin är det ”Det fixar du själv!” som folk vill ha som svar. Om man hade fixat det själv hade man förmodligen redan gjort det. Ni som känner er träffade – skriv ner ert svar på en papperslapp. Knyckla sedan ihop lappen och släng i pappersinsamlingen. Då har ni i alla fall fått ur er vad ni ville ha sagt men inte förpestat världen mer än nödvändigt.

Öppen planlösning?

Den berömda påsen med hundskit

Att folk inte plockar upp hundskiten efter sig är en sak. Ja, det är jävligt trist att behöva skutta mellan bajshögarna nu när de tinat fram efter vintern. Men det värsta packet är ni som tar upp skiten i en påse men slänger påsen i naturen. Är ni helt tappade? Om det ska vara på det viset kan ni lika gärna låta skiten ligga kvar istället för att smutsa ner naturen ännu mer med en plastpåse. Jävla apor är vad ni är.

Så. Det var vecka 18 det. Annars då? Bilen går bra?

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

4 KOMMENTARER

  1. Har irriterat mig på bajspåsarna som ligger vid parkeringarna där skidspåren börjar. Fick (häromveckan) en förklaring till detta fenomen i ett nätforum. Det faller sig nämligen som så att om hunden skiter redan utanför bilen (eller en kort bit ut på spåret) så lägger en del hundägare det i påsen OCH för att slippa ha skiten med sig så lämnas påsen på sidan av spåret. Tanken är att påsen plockas upp efteråt, men att många ”glömmer det”. Troligtvis samma fenomen inom löpning och gång? ”Jag gör det sen”-är ju som bekant ett samhällsproblem. Gillar också ilskna blogginlägg! Pitchar en idé: ”Arga resebloggaren”.

    • Precis, ”glömmer”. Skulle dock vilja veta hur de som ”glömmer” påsen längs random gång/cykelväg tänker. Ska de ta upp påsen på tillbakavägen?

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.