En veckas break och en midsommarhelg

Jag tog ett break. Från Jämtland. Det behövs ett miljöombyte ibland och den här gången fick det bli distans-distansjobb och föräldrahäng i Trollhättan. Med inslag av fotbolls-EM. Och en kvälls slirande till sena timmar med ett par kompisar i Vänersborg. Jävligt trevligt och jag tänker att vi så klart måste göra om det fler gånger i sommar. Eller i höst. Eller bara när som helst.

Veckan i Trollhättan innebar även fortsatt runstreak. Så klart. Man viker inte ner sig för vad som helst när man är på dag 410+. Det blev dagliga pass kring mina favoritområden längs kanalen, slussarna, natursköna Strömslund och vackra Spikön. Passade också på att upptäcka några nya stigar och delar av Trollhättan jag aldrig sett förut.

BLOGGSevärdheter i Trollhättan – guide & tips

Slussar och kanaler i Trollhättan

Glädjen över pappmuggen

Häromdagen flög jag hem igen och fick några minuter på Sveriges största byggarbetsplats (läs: centrala Göteborg). Det blir säkert bra när det är klart (framåt 2050). Landvetter var förresten en lite mer livad flygplats den här gången, vilket känns hoppfullt och ljust. Visst, SAS-loungen är fortfarande stängd men annars har de ju faktiskt återinfört kaffet på sina flighter. Trodde inte jag skulle bli så glad över en mugg svart i pappmugg men jodå. Tiderna förändras. Saker som inte förändras är inflygningen till Åre Östersund Airport. Som vanligt helt magnifik med blå himmel, Storsjön under flygplanskroppen och grönskande ängar. Så jäkla vackert!

Noterade också att jag svängt i frågan kring favoritkärra. Har ju länge haft CRJ 900 som en favorit för dess smäckra utseende och sköna kabin. Håller dock på att omvärdera det då den nu bara mest känns trång. Allra helst om man har en tvåmetersperson intill sig. Känns som en befrielse att få sitta på en tyst och luftig A320neo. Fast mest av allt saknar jag nog de långa flygresorna. De riktigt långa. Undrar om det blir en sån i höst eller inte.

Midsommar då?

Jo men Trollhättan och mina föräldrar har tagit sig upp till Östersund så det blir faktiskt fortsatt familjehäng här över helgen. Vi tänker visa dem Fettjeåfallet utanför Klövsjö, eventuellt även Sångbäcksfallet, och så blir det midsommargrillande hemma i trädgården. Det behöver inte vara svårare än så.

Så, med det sagt. Hoppas att ni får en härlig midsommarhelg! Kör nyktert, drogfritt och lugnt om ni ska ut på vägarna och njut av regn, sol, snö eller vad ni nu kan tänkas ha för väder.

PS. Fyra år sedan vi firade midsommar på Svalbard.

Bagage - packad väska
Inflygning till Åre Östersund Airport
SAS CRJ900
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.