Fem bra grejer från senaste veckan

Juni. Sommar. Grilla. Umgås. Flashbacks. Vaccinet som förmodligen gjort oss konstiga. Xbox. Svart led. Och en flyttad resa. Låt mig plocka fram några fina saker från veckan som gått (hur nu en flyttad resa kan landa på en sån lista?!).

Då kör vi!

Flashback – min första flygresa

Vi hade grillkväll med lite folk häromdagen och min bror var en av gästerna. ”Jag har en liten försenad födelsedagspresent till dig!” sa han och grävde fram en klenod, tillika leksak, ur fickan. Han hade rotat i förrådet och råkat hitta den här godingen och jag fick en rejäl flashback till min allra första flygresa! Det var sommaren 1987 och jag flög som sjuåring från Trollhättan till Stockholm med Linjeflyg, tur och retur. Alla ungar fick ett sånt här flygplan på de här flygningarna.

Även om jag inte har några större minnen från flygresan i sig, mer än att jag hade lock för öronen när vi landade på Arlanda, så minns jag den här lilla leksaken i alla fall. Den ska nu putsas upp och få sin plats på skrivbordet hemma!

Linjeflyg - leksaksflygplan från min första flygresa

Vad innehåller vaccinet egentligen?

På tal om flyg. Jag har tagit mig ner till Trollhättan för en veckas distans-distansjobb. Efter att ha flugit en hel del det senaste året, ”trots” pandemi, så har jag koll på hur saker och ting fungerar. SAS har ju till exempel infört nya rutiner för boarding och disembark (och jag kan inte förstå att de inte infört det här långt tidigare.).

Men what about vaccinet då? Jo.

Inför ankomst till gate när man landat så har de nu varit tydliga med att folk ska sitta kvar på sina platser och invänta sin tur att få kliva av, varpå de tar fem stolsrader åt gången. Och det har alltid varit rövhattar som givetvis inte lyssnat, (vilket jag skrivit om här) och ställt sig upp i gången.

I torsdags hände det ”omöjliga”. Alla, och jag menar alla, blev sittandes kvar på sina platser. Vi pratar då ändå en i princip fullsatt A320neo med kanske 150-160 pax. Till och med kabinpersonalen utbrast till sin glädje och förvåning över vilka fantastiska passagerare vi var. Den nivån!

Det sjuka var att jag fick direktrapport från en annan flight som just då landat på Åre Östersund och där exakt samma sak utspelat sig. Eller som min vän konstaterade – ”Detta är ju egentligen det enda trovärdiga beviset på att vaccinet innehåller något konstigt!”.

Snart en (första) Xbox

En sista grej om flyg bara. I dagarna fick jag reda på att Microsoft Flightsim släpps till Xbox, vilket jag väntat på i flera månader. Spelet i sig ser fantastiskt ut och har funnits till Windows sedan förra hösten. Men, eftersom jag inte är beredd att skaffa en Windows-dator så har jag längtat och inväntat Xbox-releasen. Nu så! Den 27 juli händer det så i höst köper jag nog min allra första Xbox och sedan upptäcker jag världen i TV-soffan.

Stockholm Arlanda Flygplats

Kilimanjaro flyttat för fjärde gången

Ja, då blev det då bestämt att vår vandring till Kilimanjaro återigen har blivit flyttad. Det är fjärde gången den rör på sig och nu är den istället planerad till hösten 2022. Ja, över ett år framåt och nästan tre år efter att vi bokade.

Hur kan det då landa på en lista över bra saker? Jo, även om vi hade möjligheten att dra iväg som planerat redan nu i höst så kände vi för mycket osäkerhet kring det mesta. Oktober är inte jättelångt bort. Vi inbillar oss att världen är en bättre plats nästa höst, med mindre oro kring den här jävla pandemin. Vi vill ha en bra resa, kort och gott.

Äntligen svarta leden på Skuleberget

På tal om bergsbestigning. I söndags stack vi ut till Höga Kusten (igen!) för att klättra via ferratan på Skuleberget. Tredje sommaren på rad som vi gör det och det här har blivit en av mina favoritaktiviteter. Tänk er att ta sig upp för en jävligt brant bergvägg för att sedan hänga med luft under fötterna och spana ut över Höga Kusten. Häftig känsla och en del adrenalin när man tar höjdmeter för höjdmeter.

I söndags gjorde jag också premiär för svarta leden, områdets svåraste, efter att ha värmt upp med gul och röd timmarna innan. Just svarta är lite svåråtkomlig då den ligger lite mer på skuggsidan kontra de andra lederna. Det gör att den torkar upp mycket långsammare så har det regnat så kan man glömma den här.

I söndags var den torr så jag stack ut. Och ja, det var jobbigt. Allra helst med två och en halv timmes klättring innan. Värt mödan? Alla dagar! Jag kommer skriva mer om det här framöver men vill ni läsa mer om att klättra på Skuleberget så kolla länken här under.

Well. Det var mina fyra heta grejer från senaste veckan. Hur har er vecka sett ut?

KLÄTTRA | Blogg: 250 höjdmeter på Skuleberget

Svarta leden på Skuleberget
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

4 KOMMENTARER

  1. Tanzania är väl anti-vax och har som nation valt att förlita sig till Gud i stället? Så det talar väl emot landet som destination inom rimlig framtid. 😅

    • Ja, det är väl nåt sånt även om det väl blev annorlunda med ny president nu för ett tag sedan? Men ja, att de haft öppet för turister hela pandemin (som jag förstått det) säger väl en hel del. Beslutet känns bra i vilket fall, även med några dagars distans.

  2. Vår vecka har varit toppen i ett soligt Kalmar, där vi till slut hittade den omtalade bänken 🙂 Minns min första flygresa också, men jag var lite äldre, 16 år, och flög till Island ensam för att bo där ett år. Kommer också osökt att tänka på min mormors första flygresa. Hon var 90+ och flög från Halmstad till Stockholm för att hälsa på oss. Hon tyckte att det var så spännande att flyga 😉

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.