Heja Sverige – mitt härligt underbara jävla land!

6 juni. Sveriges nationaldag. Den här dagen är ju som gjord för att gräva lite djupare i bildarkivet och hitta några riktigt svenska guldkorn. Och samtidigt förundras en smula över att det krävdes en pandemijävel för att en hel del av det svenska folket skulle förstå storheten i det som finns att upptäcka inom landets gränser.

Emellanåt mig själv inkluderad.

Det finns så oerhört många fina platser från norr till söder. Ofta räcker det att bara svänga av de stora vägarna och följa de slingriga kostigarna rakt ut i periferin. Det är då man upptäcker folktomma stränder i Dalsland, lummiga alléer i Skåne, mäktiga vattenfall i Jämtland och charmiga kustsamhällen i Bohuslän.

Så, låt mig ta er med på en snabbrunda i landet där jag hämtat upp några av mina egna favoriter. Vissa platser är kända och folktäta. Andra inte. Vissa platser är bara en högersväng från Europavägen, andra kräver några mil på småvägar och kanske en kortare promenad.

Med det sagt. Heja Sverige, mitt härligt underbara jävla land!

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.