Midsommar, spontanköp och ett efterlängtat långpass

Jamensådärja. Midsommarhelgen kom och vi hakade på! Eller det kanske mer var midsommar som hakade på oss när jag tänker efter. Stora delar av familjen var på plats i Östersund och på Frösön och tillsammans umgicks vi, åt middagar, gjorde en fin utflykt till Klövsjö och tittade på fotboll. Fint så. Mycket fint.

Jag var ju faktiskt nere hos mina föräldrar i Trollhättan förra veckan och samma dag som de bilade upp till Östersund så tog jag samma sträcka fast i luften. Så kan det bli när resorna bokas och bestäms vid olika tillfällen. Och eftersom jag gillar att flyga så ville jag sonika inte vaska biljetterna.

Sedan körde vi en lång och fin middag i Skärgår’n på midsommarafton. Det är ju ljust dygnet runt här uppe och det kanske är det bästa som finns med Jämtland. De långa ljusa sommarnätterna. Kasta in lite sommarvärme också så är det eventuellt en av de bättre platserna på jorden till och med.

Att sälja in Klövsjö

Dagen därpå satte vi oss i tre bilar och rullade söderut. Jag och Maria hade nämligen sålt in Klövsjö till resten av sällskapet. Eftersom just vi två var lite för de andra hann vi dessutom med en snabbfika på fina Klövsjö Stenugnsbageri. Det är lite av standard när vi åker igenom byn. Sedan tog vi tvåkilometerspromenaden Fettjeåfallet och njöt av härliga skogar, forsande vattenfall och en fin fika längs ån som eroderat sig ner bland klippor och skrevor under tiotusentals år. En liten bonus slängde vi också på när vi passade på att återse Sångbäcksfallet i närheten. Mycket vattenfall för ganska liten ansträngning, som jag också bloggade om förra sommaren.

Läs mer om att vandra till Fettjeåfallet och trapporna till Sångsbäcksfallet. Vi är sugna på fler av Jämtlands vattenfall och ska göra vårt bästa för att upptäcka några av dem i sommar. Har ni tips, lämna gärna en kommentar!

Klövsjö Stenugnsbageri
Fettjeåfallet, Klövsjö
En mugg kaffe
Sångbäcksfallet, Klövsjö

Power hour, spontanshopping & långpass

När Trollhätte-besöket på söndagen rullade söderut passade vi på att köra vad vi kallar för “power hour”. I vårt fall handlar det om att lägga bort mobilerna och under en fokuserad timme röja upp i lägenheten. Behövligt, allra helst efter en helg med gäster, middagar, träning och annat.

Sedan blev det vältajmad spontanshopping (eftersom det varit dubbla poäng på EuroBonus-kortet i helgen). Jag har ju haft ett sug på nya Xbox Series X (FlightSim 2020 släpps 27 juli!) men har också konstaterat långa leveranstider, i alla fall av nätbutikerna att döma. Jag drog hur som helst iväg till en av de större kedjornas butik i stan för att kolla läget. Tio minuter senare stod jag med deras sista exemplar av ett Xbox Series X i famnen. Betalt och klart. Det var inte riktigt meningen och jag blev lika förvånad som glad. Plus att jag insåg att det förmodligen blir ett TV-inköp också framåt hösten. Nu vill jag ju ha 4K och maxa Xboxen så klart! Jag hann också med att bränna av ett presentkort och bli med riktiga terrängskor för löpning. Hej fjällöpning, vi ses väl i sommar?

Och på tal om löpning. Jag hann till och med ut på ett långpass och sprang in ytterligare 23 kilometer på kontot. Nu är det ju inte bara kilometer som räknas men det var verkligen skönt att få vara ute väldigt länge igen. Det här var faktiskt årets näst längsta pass, vilket är ett tecken på att jag borde göra såna här löpningar oftare. Skönt var det i alla fall och vackra vyer bjöds det på i högsommarvärmen. Jämtland alltså, det är bra grejer det!

Så. Ny vecka och nya tag. Jag släpar med en grej på jobbet som jag måste ta tag i och sedan ska jag slutföra vårens lilla nördprojekt på onsdag. Jag kanske får lov att återkomma om det. Och Xboxen så klart. Det måste bli ett första-intrycken-inlägg där va?

Annars då – hur var er midsommar?

Utsikt över Östersund Frösö Golfklubb
Merrell terrängskor
Xbox Series X
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

  1. Åh Norrland (eller norra Sverige). Saknar det men till helgen blir det en tur. Längtar redan 🙂 Såg ut som er midsommar var fantastisk.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.