Vykort, elcyklar och sommar på Sydkustleden

Förra helgen åkte vi tillbaka ner till Skåne. På något sätt har det här blivit mitt och vårt mest besökta landskap, utöver Jämtland då, de tre senaste åren. Den här gången ville vi fortsätta det vi påbörjade i höstas så vi cyklade vidare från Ystad till Malmö och fick mer än 14 härliga mil längs Sydkustleden.

Slutet på maj betyder ju i det närmaste sommar i södra Sverige och då tänker man ju spontant att cykla i shorts och t-shirt. Det var bara att glömma. När man rullar i 25 km/h på elcykel blir vindar och köldeffekter påtagliga så det blev både vindtäta kläder, vantar och buff på huvudet. Klädmåsten spelar så klart ingen roll för min del. Det är upplevelserna som räknas. Och de blev riktigt fina när vi drog runt genom långa gröna alléer, förbi stora gula rapsfält och på cykelvägar längs havet nästan hela tiden. Skåne när det är som finast!

Det kommer så klart mer om den här långhelgen, om cyklingen, hur vi bodde och vad kalaset kostade. I väntan på det bjussar jag på några vykort. Skåne i slutet på maj. Det är fina grejer det!

LÄS MER | Så mycket kostade cykelsemestern i höstas

Cykel i Ystad
Brygga i Skåne
Brygga i Abbekås
Smygehuk - Sveriges sydligaste udde
Strand i Skanör
Skymning i Höllviken
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

6 KOMMENTARER

    • Ja, och känner jag oss rätt så kommer det att bli fler besök framöver. Har ju sju-åtta mil kvar av Sydkustleden. 😉 Kul att ses igen, tycker vi gör om det där med lunch i Skanör!

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.