Listan om sommaren och stundande semesterveckor

Jag håller med Annika på Resfredag – ”det har varit dåligt med listor på senaste tiden” varpå hon smackade upp en lista för sommaren 2021. Jag hakar på och kör samma grej fast med min egen touch så klart. Hur är er sommar? Dra iväg en kommentar längst ner och berätta!

Vilken musik just nu?

Det är mest min hårdrockslista för intervallträningen som rullar, grymt bra för att hålla bra tempo under löppassen. Sedan har jag ett par instrumentala lounge-listor som jag hittat på Spotify. Perfekt bakgrundsmatta när jag jobbar här hemma.

Var gick min senaste resa?

Vi bestämde i fredags att vi skulle köra vattenfallsjakt längs Vildmarksvägen i helgen. Så fick det bli. Vi struntade fullständigt i väderprognoser utan packade sonika väskorna och rullade iväg. Det blev en fin helg med 72 bilmil, väldans varierande väder, fina vattenfall, kalfjäll samt en natt i en sömnig småort i Norrlands inland. Fint så. Mycket fint.

Dryden vid Brakkåfallet, Vildmarksvägen

Antal bloggutkast just nu?

Fler än jag orkar tänka på men jag betar av dem med ojämna mellanrum. Men, så hittar vi på nya grejer, upplever nya saker och så tillkommer det några till. Som efter helgen längs Vildmarksvägen. Jaja. För fyra-fem år sedan var jag allergisk mot att ha utkast men jag har förlikat mig med tanken och har hittat bra struktur för dem. Då fungerar det.

Blogginspirationen just nu?

För min egen blogg? Helt okej ändå, precis som större delen av senaste året. Tänka sig. Det är väl bara orden som fastnar ibland. Inspiration på annat håll är det dock värre med, jag har blivit världens sämsta bloggläsare och omvärldsbevakare. Det kommer väl tillbaka med tiden? Förutom vänner och resebloggare följer jag få bloggar. Har ni tips på sköna bloggar så tipsa gärna i kommentarsfältet. Det kan vara lite av varje men jag duckar för kändistrams och annat.

Reslusten just nu?

Stor! Tror jag i alla fall? Ja alltså, så länge jag slipper stöka runt med intyg, tester och annat tjafs. Det betyder ju då att utlandsresor går bort så länge jag inte har ett digitalt coronapass. Och det gör mig ingenting. Juli betyder oftast Sverige för min del och vi har fina tankar på närbelägna resor och upplevelser i Jämtland. Utlandshittepågrejerna får vänta till i höst tänker jag, trots mängder av Grekland-resenärer i mitt Insta-flöde just nu.

Mesta utlandssuget just precis nu är Boston och att få testa SAS helt nya A321LR dit. SAS återupptar flygen i september och kanske är det turistöppet senare i höst. Hoppas på det. Vill ju faktiskt nyttja mitt EBD nu när jag ändå flög ihop det under våren.

Det här blir jag glad av

Att vi faktiskt gör ord till verklighet, för snart är det nog så att vi är ägare till ett fjällnära boende! Vi är orimligt pepp på inflytt, trots att det förmodligen är mer än ett år dit! Ski-in/out, fjällvärld och lagom långt hemifrån. Den suger jag på just nu och blir glad i hela kroppen när jag tänker på det.

Toppen av Funäsdalsberget

Det här äter jag helst i sommar

En god pastasallad står högst upp på listan, allra helst varma dagar.

Vad tycker jag om sommarpratarna?

Jag har inte riktigt fastnat för Sommar i P1 men strölyssnar på avsnitt jag tycker verkar intressanta. I år har jag bara lyssnat på en av pratarna, Thomas J Philipson, som fram till juni 2020 var ordförande i Trumps ekonomiska råd. Tycker det var ett sakligt och intressant avsnitt ”från andra sidan”, kontra den bevakning man själv är van vid när det kommer till USA:s förra president.

Hit längtar jag just nu

Till en lugn plats i en fjällvärld med få människor.

Toppen av Mittåkläppen, Härjedalen

Det här har jag tröttnat på

Att folk likställer ”resa” med ”utlandsresa”. Och svensk politik så klart, där mottot just nu verkar vara ”makten framför allt”. Alla säger att de tar sitt ansvar men ingen gör det. Så jävla tröttsamt. Plus bildstölder där folk inte vill betala för sig. Jag har drivit ett case sedan slutet av april som jag trodde mig kunna stänga och arkivera för en månad sedan. Men nej, det räckte tydligen inte med sex veckors ändlösa diskussioner om upphovsrätt och liknande. Men på den här punkten är jag outtröttlig. Tro mig.

Och att folk försöker prata med mig när jag har hörlurar på huvudet. Det är inga direkta hörapparater. Tvärtom.

Det här trendar i mina flöden just nu

Vanlife har trendat sedan i våras. Folk köper eller bygger egna. Och sedan verkar Grekland vara på ett rejält uppsving just nu då jag har flera i flödet som har varit där, är där just nu eller som sagt att de ska dit.

Bästa citatet just nu?

Men dra åt helvete!” som jag använder i både bra och dåliga sammanhang. Som när jag jublade åt Italiens EM-vinst igår (positivt), när jag sprang 14 kilometer på under timmen (positivt förvånad) eller som när jag riktade det mot en person för ett tag sedan (inte så positivt).

Senaste inköpet

Jag fick äntligen tummen ur och köpte ett par trailskor. Eller terrängskor om vi ska ta det på svenska. Har ju en ambition om att springa mer i skog och på fjäll i sommar och höst. Och ärligt talat, hur kan jag inte ha ägt ett par tidigare?

Min senaste skärmdump?

Ett feltryck när jag skulle starta kameran. Det händer ofta av någon anledning. En helt meningslös bild som jag inte tänker lägga upp på bloggen.

Det här funderar jag på just nu

Varför kommer vi aldrig ifatt med vårt hem? Varför står det alltid grejer framme? Varför lyckas vi inte röja undan massa saker? Vi kör förvisso ”power hour” ibland men då blir det mest att göra det mest rimliga. Dammsuga, städa i köket och annat. Resten ser fortfarande ut som skit. Fan.

Det här tränar jag helst den här sommaren

Jag fortsätter med löpningen eftersom vi fortfarande kör vår runstreak (#438 idag!). Tänker blanda och ge. Intervallpass på Hofvallens nylagda löparbanor (supersköna!), lugna långpass, backträning i Ladängen, fjällöpning och kanske någon tävling. Kryddar alltihop med några HIIT-pass på gymmet också, bara för att upprätthålla överkroppens fysik.

Dryden - fjällöpning på Mittåkläppen

Hajpen sommaren 2021?

Återigen då. ”Alla” har skaffat sig, eller bygger, en husbil (förlåt, van) i någon form och det känns som att #vanlife blir sommarens modehash. Och jag är exakt noll sugen. Ja visst, det är nice att kunna stanna var som helst överallt och alltid ha huset med sig. Men nej, utöver orimliga pengar så står ytterligare ett fordon på parkeringen väldigt långt ner på min ”vill ha”-lista.

Hur mår jag just nu?

Jotack, jag mår bra! Semester om ett par dagar. Löpningen flyter på mycket fint. Jag är snabb, vältränad och frisk. Det finns så klart saker som stör och det är frustrerande att av olika skäl inte kunna planera några konkreta grejer för sommaren. Sommarlov, herregud. De är alldeles för långa. Å andra sidan då. Noll planer innebär ju att man kan ta dagarna som de kommer.

Så. Det var lajfvet just nu. Hur ser det ut för er?

6 KOMMENTARER

 1. Musik just nu:,Tyst!

  Reslust: jävligt mkt. Vill se allt. Men är samtidigt lite lat å vill ligga på soffan hemma.

  Citat: Det är ju fan! (Med betoning på faaaaaaaaaan).

  Just nu: Sundsvall på väg till Rania!

  • Haha, väldigt olika! Det är ju bland annat era Greklandbilder jag sett i flödet. Har ju sett riktigt härligt ut men lyckas inte riktigt få in det i kalendern. Tänker att september kanske är enklare, om Europa inte är nedstängt igen då.

   Ha en fin sommar du också! Hälsa Göran!

 2. Hurra för listor – och sommarpepp! Ja, till och med pepp för att springa! Så galet impad av er streak- men har iaf kommit igång igen på lagom nivå. Den satt långt inne den här gången… Ha en fortsatt fin sommar!!

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.