Status: så gick träningen Q2 2021

Ännu ett träningskvartal har passerat och eftersom jag summerade Q1 tidigare i år så är det på plats med en rapport kring Q2. För det har faktiskt hänt lite. Eller ganska mycket. Jag har reviderat mitt årsmål, Ladängen är igång, riksmedia har hälsat på och så har jag passerat tre magiska gränser längs vägen. Men vi tar det från början.

Tre feta jubileum under Q2!

Tre fina jubileum har jag hunnit med under andra kvartalet. Först och främst sprang jag och Maria in Runstreak 365 den 30 april, vilket alltså innebar att vi sprungit minst 1,6 kilometer varje dag under ett helt år. Det firades så klart med bubbel och jubel! Mitt nästa firande var den 10 maj när jag passerade hundra löpta mil under 2021. Det tredje firandet hade vi den 4 juni då vi sprang in runstreak nummer 400! Kul sammanträffande, för det var samma dag som Göteborg firade 400 år. Den hade jag faktiskt inte räknat ut på förhand.

Runstreak 365!
Dryden - Runstreak 365!

Gruppassen semi-återuppstod

Jag började så smått gå tillbaka till gymmet och köra gruppassen. Inte så många men väl några stycken. Det känns bra och jag kommer att fortsätta med dem under sommaren, om tid och väder är rimligt. Om det är 25°C ute så tänker jag inte gå ner i en källare och köra, då blir det sköna pass utomhus istället. Pissregn och nordvästanvind? Ja, då ses vi nog i källaren på STC.

LÄS MER | Intervaller för löpare – 9 tips för att bli snabbare

Upphottat årsmål

När året började satte jag ett årsmål om att springa 200 mil under 2021. När jag summerade första kvartalet konstaterade jag att det skulle bli lite för enkelt (!) så jag reviderade det till 250 mil. När jag nu går in i Q3 så ligger jag med god marginal före det målet också. Mycket löpning blir det och under Q2 gjorde jag 80 mil i skorna, jämfört med 66 mil Q1.

Det får sonika bli så att jag får revidera målet en gång till. Nu siktar jag på 300 mil innan året är slut. Jag släpar ett par mil men så länge jag är fri från skador och annat så borde jag kunna greja det. Men visst, jag måste snitta 8,23 kilometer per dag. Det är ganska långt. Det är ganska mycket. Och det tar emot att springa korta 1,6 kilometerspass med det nya målet i bakhuvudet.

Här är en liten graf över löpningen så här långt i år med antal kilometer på y-axeln. Det översta strecket är 300 mil och blåa strecket är årets löpning. Röda strecket i botten? Förra årets löpning vid motsvarande tid. Viss skillnad.

Löpning Q2 2021

Runcation!

Under Q2 hann jag och vi med några fina resor dit skor och runstreak så klart åkte med. Först tog jag en arbetsvecka i Trollhättan i april. Sedan blev det vårvinter i Abisko där vi körde härliga intervallpass på tågperrongen (rakt, långt och flackt). Nästa tripp blev Kalmar ett par veckor senare för fin löpning kring slottet och på Kvarnholmen. Sista helgen i maj upplevde vi Skånes sydkust och fick chansen att springa både i Ystad, Abbekås, Höllviken och Malmö innan jag avslutade med en ny resa till Trollhättan i mitten på juni. Att springa längs kanalen i stan blev lite av vårens favorit faktiskt.

Med det sagt. Att man är på resa är inget hinder för att snöra på sig löparskorna. Det visste vi sedan tidigare och det har kort och gott stärkts under den här våren.

Runstreak vid Kalmar Slott

LadängEverest och riksmedia

Förra året började vi “bestiga Mount Everest” hemma på Frösön, som förberedelse inför Kilimanjaro (som nu är flyttat till 2022). LadängEverest innebär kort och gott att göra 8849 höjdmeter i skidbacken Ladängen på Frösön nu i sommar. Springa eller gå spelar ingen roll, även om jag själv siktar på att springa så mycket som möjligt.

Det roliga i år är ju att Korpen har anammat konceptet i hela Sverige och för vår del har det blivit både lokalpress och riksmedia kring det här träningseventet. Vi har varit med live i TV4 Nyhetsmorgon, Östersunds-posten och nu senast med en artikel där vi blir intervjuade i resemagasinet Vagabond.

Även om juni gick lite trögt och att jag bara ligger på 35 vändor så ligger utmaningen kvar. Under Q3 blir det mer action i skidbacken. Haka på om ni är i stan!

LadängEverest 2021

Den där hemmaträningen

Näe, det är svårt att få till träning hemma. Jag fick ett ryck i slutet av juni där jag dammade av hantlar och kettlebell och körde ett pass i trädgården efter ett löppass men det är också allt. Yogamattan står fortsatt oanvänd i ett hörn i vardagsrummet. Men en dag så. En dag.

Det var träningen och framförallt löpningen under andra kvartalet. Nu rusar vi in i trean och dit hänger så klart både runstreak, Ladängen och gympassen med. Let’s!

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.