Jag flyger igen – var jag vill, när jag vill!

Tänk att få taxa ut från gaten, till startbanan, få fart i motorerna och sedan få lyfta upp i skyn. Det kanske är en av mina favoritstunder när det kommer till resande. Och nu flyger jag faktiskt igen. Precis var jag vill på hela planeten. Precis när jag vill på dygnet. Helt på egen hand. I somras snubblade jag ju nämligen över en Xbox Series X och i slutet på juli släpptes så äntligen Microsoft Flight Simulator 2020 (MSFS) just till Xbox. Sedan dess är jag fast.

Jag tror det krävs en viss typ av nördighet för att ens sätta sig och spela en simulator som den här. Och då är min nörddiagnos ändå ganska mild. Än så länge kör jag bara med den vanliga handkontrollen medan andra gamers verkligen investerat för att höja upplevelsen så mycket det går. Vi snackar flera skärmar, riktiga joysticks med gaspådragsmoduler och så vidare.

Där är jag inte (än).

Däremot har jag både tagit flyglektioner för att lära mig grunderna och upplevt flera av världens mest kända städer i den här digitala formen. San Francisco, Los Angeles, Vancouver, New York, Sydney, London med flera. Även Sverige så klart och jag har en film på gång där jag kommer att visa hur tio av våra mest kända platser ser ut i MSFS.

Precis som alla andra (gissar jag) gick givetvis den allra första flygturen över huset där jag bor idag. Frösön ser helt okej ut men Östersund ser verkligen ut som skit. Jag har också tagit en sväng över Brålanda, vilket såg förvånansvärt bra ut, precis som jag flugit över mina föräldrars olika hus i Trollhättan.

En del ställen är ”Åfan!” medan andra är ”Åfan…”. Göteborg ska vi inte ens prata om. Nya Ullevi ser bra ut, resten är en rejäl besvikelse. Även Stockholm förtjänar lite (!) mer kärlek om jag ska vara ärlig. Det förekommer ju även en del glitchar. Vägar som är gröna, broar där bilarna flyger under bron, folk som går in i propellrarna, bergstoppar som inte existerar i verkligheten och städer som ibland inte laddas in i spelet.

After all – det är ju ett spel och det här blir nog bra framöver. Det som saknas mest här hemma nu är en TV med stöd för 4K och HDR10 så att jag kan nyttja spelets fulla potential. Men det får bli en fråga för höstbudgeten. Tillsvidare tänker jag bara flyga runt.

Var jag vill. När jag vill.

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.