Juli hände (och lite om var augusti kanske tar vägen)

Augusti händer! Fast, lite som vanligt då så funderar man ju på vad som hände med juli. Månaden har verkligen bara swishat förbi och samtidigt som jag hinner tänka “vad hann jag med egentligen?” så får jag i nästa sekund massa minnesflashar från upplevelserna jag fick äran att vara med om.

Jag menar. Vi började med en helg i Funäsdalen där vi sprang upp på Mittåkläppen, spelade discgolf, hälsade på myskoxarna i Tännäs och kände in den by i vilken vi kanske blir lägenhetsägare under nästa år. Vi sprang Ladängen hemma i Östersund, jag köpte mig ett par ordentliga trailskor och vi njöt av regnväder på vår inglasade balkong. Sedan susade vi upp till norra Jämtland och körde hela Vildmarksvägen, från Strömsund till Stora Blåsjön, Vilhelmina och sedan hem igen. Vi fick se vattenfall efter vattenfall och härlig vildmark i sin finaste form. Då spelar det mindre roll att det var gråtung himmel på Stekenjokkvägen.

Vi har faktiskt inte kunnat planera så mycket för sommaren på grund av lite praktiskt stök hemma. Både Funäs och Vildmarksvägen bestämde vi oss för från ena dagen till den andra. Lite så blev det också med årets västkust- och Göteborgsbesök, som trots att vi i princip avstyrt den helt plötsligt blev av. Vi fick både Brännö, golf utanför Munkedal och Liseberg plus ljuvliga Dalsland med sina småvägar på Dalboslätten och upp till störtsköna Upperud. Underjävlabart!

Bloggbästa och IRL-feedback!

En annan riktigt kul sak är bloggstatistiken och det har varit en rekordmånad med närmare 30.000 besökare under juli (och ännu fler visningar). Ni fortsätter att hitta Kungsklyftan i Fjällbacka, vilket är bloggens mest lästa någonsin, plus att ni verkar vara sugna på att vandra i Åre och köra intervallpass när ni springer.

Men! Det roligaste är ändå att få feedback från läsare och riktigt kul när ni dyker upp IRL. Häromdagen fick jag det här meddelandet från Sara, som haft gäster på Upperud där hon jobbar i sommar. Hittat till bloggen, lyssnat på podden och sedan tagit tipsen med sig på sin resa genom Dalsland. Fantastiskt! Och Baljåsen passar tydligen inte alla, haha!

Bloggen IRL

Sommaren fortsätter en månad till

Fast även om vi skriver augusti så är ju sommaren fortfarande pågående. Semestern rullar vidare och de kommande veckorna blir på hemmaplan. Några spikade idéer om aktiviteter har vi faktiskt inte. Jag är väldans sugen på ett fjällopp utanför Arjeplog men vet inte om det är praktiskt möjligt än. Är även sugen på 45K i Vålådalen men vet ärligt talat inte om kroppen är redo. Visst, jag springer varje dag men fyrtiofem kilometer upp och ner på fjälltoppar är en helt annan grej än asfaltslöpning hemma i Östersund. Mer fjäll i alla fall, det ska vi försöka få till i någon form Absolut.

Löpning förresten. Juli blev en liten mellanmånad. Tänkte jag. Tills jag tittade på statistiken. Jag sprang nästan lika långt som både juni och maj. Dessutom spurtade jag ju in ett nytt rekord, om än inofficiellt, på halvmaran i juli. Vi har även kört vidare på LadängEverest, även om den har fått stå tillbaka en smula. Får bli nya tag nu när vi kommer hem.

Med det sagt. Juli skrivs till handlingarna. En riktigt härlig sommarmånad med varma dagar, sköna kvällar och behagligt tempo i det vi tagit oss till. Fint så. Nu är det augusti som händer. Vi tar det härifrån och så ser vi var det landar.

Toppröset på Mittåkläppen med Helags i bakgrunden
Gaustafallet, Vildmarksvägen, Jämtland
Personbästa på 21,1 km halvmaraton
Första tee på Torreby
Sluss vid Upperud, Dalsland
Brännu Husvik
Valkyria på Liseberg
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

8 KOMMENTARER

  1. Hur var det med köer och avstånd på Liseberg? Nästa vecka blir det Göteborg för mig 🙂

  2. Grattis till rekord (juli verkar vara en bra månad för resebloggare) och vad kul med feedbacken från personer som inspirerats och testar tipsen, sånt är ju något av det roligaste när man bloggar! Trevlig augusti! 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.