Där satt den – 8849 meter LadängEverest!

Pepp. Motivationsbrist. Bra form. Dålig form. En lättare skada. Varmt väder. Kallt väder. Årets upplaga av LadängEverest har verkligen bjudit på både variation och överraskningar. Igår kväll stod vi så tillslut på ”toppen av Mount Everest” efter att ha avverkat de sista vändorna av totalt 114 upp på toppen av Ladängen på Frösön.

Ni kanske kommer ihåg vår utmaning förra sommaren? Vi hämtade inspiration från BräntEverest i Umeå och gjorde en Frösöversion. Skidbacken Ladängen är perfekt för ändamålet och för att nå 8849 meter över havet behövs det 114 vändor upp. Vi bestämde oss för att köra även 2021 och mot slutet av maj inledde vi utmaningen i en livesändning i TV4 Nyhetsmorgon.

LadängEverest 2021

Varma dagar – kalla dagar

Det har varit varma dagar. Ni vet, med bar överkropp och där svetten aldrig vill sluta rinna. Det har varit kalla dagar. Ni vet, där vindtäta jackan hållit det värsta av de isande nordvästanvindarna utanför kroppen. Igår kväll blev det ändå hyfsat snällt, även om både keps, buff och vantar var med.

Vi avslutade annars precis som förra året. Jag sprang de sista rundorna till ljudet av min intervallista i Spotify och fick massa energi. På sista vändan åkte en flaska alkofritt bubbel med som vi under pompa och ståt korkade upp. Nåväl, jag skrek i alla fall ”HUUUUNDRAAA FJOOOORTON!” så det ekade över Frösön.

Skillnad mot förra året?

Var det då någon skillnad på LadängEverest 2021 mot 2020? Ja faktiskt!

Dels var det ofta folk i backen när vi var där och sprang och vi har pratat med flera person som hakat på. Riktigt kul! Även en gästlöpare var på plats, som egentligen sprang nere i Stockholmsområdet. För personlig del har jag också känt mig otroligt mycket starkare i år. Förra året gjorde jag på totalen kanske tio-femton vändor där jag sprang hela vägen. I år har jag nog gjort 50-60, om inte fler. Plus att det inte känts lika segt och jobbigt i år. Man vet ju lite vad som väntar så det är ”bara” att mata på.

Plus utsikten på toppen. Den är alltid värd besväret. Alltid.

Ytterligare en topp att sikta på?

Jahapp. LadängEverest 2021 är därmed i hamn och då är ju frågan – ska man fortsätta med backträning så länge som det är möjligt? Jag är ganska sugen. Dels för bra träning men också för att hamna högst upp på hela utmaningens topplista. Det skulle bli en fin kröning av sommarens backträning.

Dryden & Maria på toppen av Ladängen
LadängEverest 2021 är klart!
Skål på toppen av Ladängen
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.