Hösten, du är mer än välkommen (och några önskningar)

Ja men så är det. Hösten är här, oavsett vad man tycker eller var man bor i det här landet. I vissa ändar är det så klart mer påtagligt än andra men september är, hur desperata vi än må vara, ingen sommarmånad. Punkt. Och det gör mig ingenting. Var sak har sin tid.

Sommaren var väldigt fin och som vanligt fanns det större ambitioner än det fanns utrymme i kalendern. Så är det varje år och så kommer det fortsätta vara. Det är ju inte heller några unikt för sommaren. Hösten kommer bli likadan, när man vill hinna med både vackra fjällturer och spela golf på helgdagarna som blir allt kortare.

Vad jag gjorde efter jobbet i fredags? Stack ut på byn med några vänner och gjorde mig, så att säga, okörbar på lördagen. Men det var trevligt att ränna ute lite, det var det. Och jag fick lite känslan av att det var ”som förut”. Magasinet i Östersund var till exempel fullt med fullt folk. Som om 2019 kom på återbesök.

Så, vad ligger det för höstplaner i kalendern hos mig då? Låt mig ta en titt och presentera både planer och önskemål.

Stockholmsweekend

Vi har faktiskt bokat något så exotiskt som ett veckoslut i huvudstaden i oktober. Vi har inga riktigt spikade planer än men väntar med spänning på om Svartklubben kan släppa till ytterligare en plats, för i så fall äter vi där en av kvällarna. Maria ansvarar annars för restaurangbesöken och jag har hotellbokning som enda punkt på checklistan. Egentligen vill jag nog boka nåt härligt spahotell, jag har ju en romantiserad bild av en skön hösthelg på ett sånt ställe. Att vi sedan är ganska kassa på att nyttja hotellens faciliteter är ju en annan grej.

Sedan ska vi väl springa så klart för jag gissar bara att vi då fortfarande håller i vår runstreak. Jag längtar nästan efter att få springa milen runt Kungsholmen igen, en av mina favoritsträckor i stan. Kanske ska vi hitta något nice museum? Har ni tips på något trevligt sådant, nästan om vad som helst, så droppa en kommentar här under.

Lotsgatan på Söder i Stockholm

Fjällöpning på nya toppar

Jag måste verkligen få till lite mer fjällöpning innan snön ramlar ner. Vi gjorde ju Mittåkläppen i början av juli och förra året sprang jag ju både Getryggen och Jämtlandstriangeln. De närmaste veckorna har jag en idé om att göra någon vända på Ottfjället, som jag faktiskt aldrig har varit uppe på. Inte ens efter helgen, då vi faktiskt påbörjade vandringen upp. Vi fick dock vända eftersom det ryktades om orimliga mängder vind på toppen. Vackert område hur som helst och bara tolv mil bort.

Ett vardagsrum för höstkvällar

En annan fundering som vi har är att ta en mindre renovering i vardagsrummet, lite åt lounge/spelmiljön där planen är att få en skön plats för att umgås med vänner. Vi vill inreda det med skön komfort och har span på en tidlös soffa och en riktigt bekväm fåtölj, som dessutom inte tar så mycket plats. Vi ser att TV:n får mindre fokus och istället ska det finnas mer utrymme för samtal och umgänge. Lägg på mörkläggningsgardiner och en stor matta.

I taket tänker vi oss LED-belysning av något slag, som vi själva kan ställa styrkan på utifrån behoven. En annan idé som dykt upp är att få till någon typ av spelrumskänsla. De spel som bäst kan återskapas hemma är till exempel roulette, rik på sin egen terminologi, så att man kan fördjupa sig i en miljö likt ett riktigt casino. Nu har vi förvisso avskalat med plats för just klassikerna biljard- eller pingisbord med turneringar i full koreansk stil men en liten variant av roulette skulle säkert rymmas i ena hörnet. Alternativt så spelar man de olika varianterna på Xboxen.

I bakgrunden brukar vi redan idag har lite skön loungemusik som tuggar på och det tänker vi fortsätta med, för att få till en bra känsla när regnet smattrar mot rutan.

Lobbyn på Clarion Arlanda

Blir det en golfresa till Portugal?

Vi är nog överens, jag och Maria, och förhoppningsvis kan vi boka en golfresa till november. Värme, vackra banor och ett förstagångsbesök i Portugal. Det är i alla fall vad jag drömmer om just nu. Var? Algarve och Vilamoura längst ner på sydkusten ligger bäst till och i så fall spelar vi på fyra olika banor under veckan. En fin bonus vore ju om jag också hinner få mitt nya järnset som jag provat ut och beställt för ett par veckor sedan.

Blogg, podd och Youtube

I övrigt siktar jag på att jobba en del. Både ”vanliga” jobbet men även med bloggen så klart. Jag har en del idéer och ska försöka sätta några av dem i verket. Ett par poddavsnitt hoppas jag kunna gästspela i plus att jag jobbar med lite Youtube-material just i detta nu.

Med det sagt. Hösten är här. Och den är välkommen i massor. Det är faktiskt en av årets bästa perioder som har börjat och jag ska njuta så mycket jag kan

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.