Osprey Aether 65 – första intrycken (på en enkel dagstur)

Jag vet. Det är väldigt lyxigt att på en lättvandrad dagstur i Vålådalen hänga på sig en i det närmaste tom 65-liters ryggsäck. Allra helst när garderoben hemma rymmer betydligt mindre och mer lämpliga alternativ. Anledningen var ändå god eftersom jag ville få några första intryck av nya Osprey Aether 65. Det här är ju en ryggsäck gjord för betydligt längre och mer krävande vandringar än en fyratimmarstur på Ottfjället, med bilen på sin höjd fyra kilometer bort.

I vilket fall som helst. Osprey Aether 65 är en herrmodell med packvolym på sextiofem liter och väger 2,2 kilo out of the box. Den är helt fluorkarbonfri och har en vattenavvisande DWR-impregnering. Väskan är 80 cm hög, 40 bred och knappt 30 djup. Den har anpassning för vätskesystem vilket jag passade på att nyttja, då jag har en 1,5 literspåse sedan tidigare. Jag fyllde den till max och hängde in i väskans innerfack. På toppen går sedan slangen ut genom en liten öppning märkt med H2O. På bröstremmen sitter det en visselpipa och på sidorna sitter det två nätfack för till exempel vattenflaskor.

PRIS | Från cirka 1700:-

Osprey Aether 65 - ryggsäck på 65 liter
Osprey Aether 65 - ryggsäck på 65 liter

Kroppsnära passform

Längs ryggraden sitter det en AirScape-ryggpanel i formskuren skumplast, vilket ska ge en ventilerande och kroppsnära passform enligt Osprey själva. För mig satt väskan som ett smäck och den kändes bra längs hela ryggen, trots att jag inte packat den särskilt tungt. Höftbältet har också ett fack på varje sida och här fick jag sånär ner min mobil. I övrigt ryms ju här lite enklare saker som en mindre påse snacks, nycklar och andra saker som man kan behöva snabbt.

Det som jag dock måste göra är att dra åt bröstremmen till max och jag hade nog kunnat dra åt den lite till om det var möjligt. Det handlar ju så klart en del om min egen kroppsform och jag har ingen jättehydda så sett. Även höftbältet fick jag dra åt rejält, men sedan hängde den riktigt skönt. Nackdelen med att behöva dra åt allt så mycket är att det blir många lösa remmar som hänger och flänger i fjällvindarna.

Utöver det här så finns det ett toppfack där jag hittade ett väldigt grönt regnskydd (behövdes inte den här dagen) och ett mer skyddat fack där jag slängde in nycklar, en powerbank och laddsladdar för våra mobiler. I botten stoppade jag in vårt Primus-kök och gasbehållaren, vilka rymdes utan problem. Det ska rymmas en sovsäck där om man anstränger sig lite. Mellan bottenfacket och resterande fack är det en avdelare som går att dra åt med spännband.

TEST | Dagsryggsäcken Hikelite 18

Osprey Aether 65 på ryggen

Packa vad som helst var som helst

Väskan går också att öppna med en U-dragkedja på fronten vilket jag verkligen uppskattar. Det betyder att jag kan mina saker lite var som helst, det är alltid tillgängligt bara jag tar av mig väskan och lägger den på rygg. Jag mitt bästa för att fylla huvudfacket med lite extrakläder och vår ganska enkla mat för dagen. 65 liter är mycket så det var inte så konstigt att ryggan säckade ihop när jag hängde upp den på ryggen.

Snygghetsfaktor noll men som sagt, ett första test. Och det klarade den bra. Jag får alltid en skön känsla när jag hänger på mig en stor ryggsäck. Lite som att hjärnan går in i långvandringsläge och så får jag alltid lite extralängt efter sånt.

Första intrycken av Osprey Aether 65

Så, mina första intryck av Osprey Aether 65 är kort och gott att jag blev vandringssugen. Att få packa väskan full, hänga upp den på ryggen och ta den ut på äventyr längs någon vacker vandringsled. Jag behöver inte dra långt, vi har härliga fjällmiljöer bara runt hörnet här i Östersund så det handlar nog mest om att bara ta sig ut. Väskan i sig är jag inte ett dugg bekymrad över, den kommer att klara det galant och när jag gjort den längre turen så kommer jag att återkomma, var så säkra!

Produkten är ett pressutskick från tillverkaren. Innehållet i det här inlägget är baserat på egna upplevelser och erfarenheter. Text, bilder, åsikter och synpunkter är eget material och inlägget har ej granskats av tredje part innan publicering.

LÄS MEROfficiella webbplatsen

Vandring med en ryggsäck från Osprey
Lunndörrspasset sett från Ottfjället
Dryden med Osprey Aether 65 på ryggen

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.