Surrealistisk känsla i brittisk anda

Det kändes jättekonstigt. Och härligt. För plötsligt stod vi där igen. Ett helt gäng med resebloggare, journalister och destinationsfolk. I ett varmt och skönt partytält på brittiska ambassadens ägor i Stockholm. Ett glas öl i ena handen, fish and chips i den andra. Catch-up-samtal om ditten och datten och med en värmande brittisk anda över den annars något kyliga septemberkvällen.

Jag började dagen med att ta tåget ner till Stockholm. Kastade upp jobbdatorn direkt och började beta av att-göra-listan. Det är inte ofta jag är grön på Skype redan klockan sex på morgonen och jag är inte heller någon fan av tidiga mornar rent allmänt. Fast fem timmars ostörd arbetstid skojar man inte bort. En lunch med ett par kollegor jag inte träffat IRL på ett och ett halvt år krönte så klart arbetsdagen.

Sedan checkade jag in på det som blivit mitt favorithotell i huvudstaden. Jag hittade &hotel för några år sedan, på en sidogata till Svegavägen, och fastnade i princip direkt. Små praktiska rum, supersköna sängar, riktigt bra frukost och ett härligt vardagsrum man kan hänga i, för ett glas vin eller några timmars jobb.

Sedan värmer det så klart lite extra när personalen känner igen mig efter ett och ett halvt års frånvaro.

Ett glas vin i vardagsrummet på &hotel
Jobb på &hotel

Ambassadbesöket då?

Visit Britain bjöd in till det som skulle bli mitt första reserelaterade i-verkliga-livet-event på två år. Liveband, återkoppla lite gamla kontakter, knyta några nya och en kort presentation om vad som händer på öarna just nu. Villhöver-känslan slog in direkt så jag tror att jag måste plocka fram önskelistan, Kolla en bit ner så ser ni…

Fish and chips
London Pride - öl på ambassaden
Partytält på brittiska ambassaden

En längtans lista

De här brittiska upplevelserna suktar jag mest efter just nu.

1. Fotboll i Manchester

Efter ett aningens svårt förhållande med United i ett par år så börjar saker och ting räta upp sig igen. Ränderna går ju liksom aldrig ur och jag tror att ett ”rehabbesök” på Old Trafford skulle kunna reparera vårt förhållande en aning. Jag har haft flera fina stunder på den arenan.

2. Premiärbesök i Skottland

Jag har aldrig varit där. Närmaste jag kommit rent geografiskt är Newcastle. Någon gång ska det bli av och jag känner nog att Skottland är näst-nästa anhalt på brittiska öarna efter Manchester. Nu blir en höstresa i år förmodligen tajt men vackert ser det i alla fall ut att vara.

3. Sydvästra England

När jag landade på London Gatwick för några år sedan tog jag tåget in mot London. Skyltningen söderut såg dock väldigt lockande ut och Brighton känns som en plats värd en helg (eller mer). Och kanske förlänga trippen en sväng ut till Cornwall som jag har hört mycket gott om. Att köra vänstertrafik ser jag dessutom inte som något hinder, efter resan längs Great Ocean Road.

4. Musikal i London

Två gånger har jag varit på musikal i London. Första gången när jag var 16 och såg en Elvis-uppsättning. Andra gången när jag spontant gick och såg Lejonkungen på Lyceum Theatre. 300 spänn för en ståplats högst upp var ett kap och jag vill ha fler sådana upplevelser!

5. Pub & fotboll i de lägre divisionerna

Min romantiserade bild av småstad, publiv och fotboll i de lägre divisionerna lever fortfarande och frodas. För några år sedan såg jag förvisso Fulham på Craven Cottage men det var ju så högt upp som i Championships. Vore kul att hoppa ner ytterligare två-tre nivåer. Eller ännu mer.

Har jag missat något väldigt brittiskt nu så tipsa gärna i kommentarsfältet här under!

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.