Veckans höstlika hits (och fritt från dissar!)

Jaha, var tog den här veckan vägen egentligen? Ingen aning, men fort gick den och det tro fan det. Massa bra grejer har den innehållit så jag tänker att jag river av några av veckans höjdare. Håll i er, för här blir det ett redigt race i optimistjollen med höstvindarna blåsandes åt överjävligt rätt håll!

VO₂-max:et som rusade iväg

För något år sedan låg jag stadigt kring ett VO₂ max 61-62 ungefär (enligt klockan, som i sig inte är någon medicinsk pryl varför värdena ska tas med en nypa salt – I get it). Sedan vet jag inte riktigt vad som hände. Det var ju inte så att jag slutade träna direkt. Jag har ju både fortsatt med runstreak, kört intervaller, satt personbästan och annat kul medan mitt VO₂-max skalpat runt kring 58-60. Förra veckan slog det ner i 57 och ärligt talat har jag inte brytt mig så hårt.

Men. Efter ett par-tre veckor med ganska lugn träning (myspass, ingen fart, på sin höjd semilånga distanser på 11-15 km) så har jag i veckan bränt av tre härliga pulshöjare. På fyra dagar. Måndag, onsdag och torsdag. I söndags låg VO₂ på 58 och efter måndagen nådde jag 60. Efter gårdagens pass skuttade den upp. Till 65. Vet ärligt talat inte riktigt hur det där fungerar men något bra måste jag ha gjort. Det här är högsta någonsin så det är väl bara att fortsätta med… ja, vad jag nu gör?

LÄS MERNike skriver om VO₂ max

VO2 Max
Höst i Badhusparken, Östersund

Gamingmattan som äger, 1337 osv

Hur i hela fridens namn kan jag inte ägt en musmatta modell större tidigare? Slippa att ramla ut på kanten när man markerar något större i Photoshop och ha tangentbordet på något mjukare som fångar upp mina hårda knapptryckningar som annars hörs ner i källaren. Jag köpte en 90×40 cm gamingmatta för ett par hundralappar och är mer än nöjd!

Framför kameran

Jag har haft den äran att vara presentatör (och speaker) i en av jobbets större filmproduktioner som vi spelat in i veckan. Det har varit ett riktigt härligt gäng (fysiskt, på plats, IRL osv osv osv) och det är givetvis utmanande att stå framför kameran för en gångs skull. Och jag vågar oödmjukt sticka ut min semiskäggiga haka och påstå att det blir himla bra. Nästa år får ni se materialet. Ja, om ni anmäler er och blir antagna som röstmottagare i valet 2022 vill säga.

Tystnad - tagning!
Manuslapp på golvet

Blogganalysen

Jag fick erbjudande om att göra en fullskalig SEO-analys av hela bloggen och eftersom utföraren var av det seriösare slaget så slog jag till. I mejlen fick jag sedan en tio sidor lång gedigen rapport på status och vad som bör åtgärdas. Nu har jag inte hunnit igenom hela analysen men att-göra-listan i Trello växer och ett par saker har jag redan åtgärdat (som snabbare laddning tack vare WebP-formatet för bilder). Och jag får lite samma känsla som med musmattan – varför har jag inte gjort det här tidigare?

Bra deal hos ett flygbolag

Jag snubblade in över en flygbolagskampanj som faktiskt innehåller riktigt bra priser (jag har koll och även jämfört)! Och. Eftersom USA ryktas öppna upp i november så har jag börjat spana lite extra västerut. Även om det än så länge inte finns något spikat datum för återöppnandet så borde väl februari-mars 2022 vara hyfsat lugnt. Eller? Jag hatar ju att jinxa, och är dessutom lagom luttrad efter inställda Hawaii-resan i våras, så jag borde egentligen inte ha med det här stycket alls men… ja. Vi får väl se om jag är pengar fattigare och USA-biljetter rikare efter helgen helt enkelt.

Och om de öppnar upp överhuvudtaget.

Era bästa grejer?

Fler som har haft en bra vecka? Släng in en kommentar och berätta så gör vi internet till en bättre plats!

Manhattans tak
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

16 KOMMENTARER

 1. Glad att det varit mestadels uppehåll denna vecka efter allt regn som kommit…Idag skiner solen här i Skaraborg och vi ska snart ut på hundpromenad när timmar med hundkompis och hans matte. I kväll kommer son och sambo med sin lånehund en Rodeshian ridgeback..de stannar hela helgen..så det blir intensivt..Vi ska vara ute mkt så det inte blir för jobbigt för maken..Jag har veckan bokat en kryssning den 24 fr Aten ut i grek övärlden..ska blir riktigt avkopplande hoppas jag

 2. Men vad kul att du är med i valfilmen. Jag jobbar faktiskt med val och är vice ordf. i vår valkrets så ska peka och säga ”honom känner jag” när det är dags.

  • Åhå, Hawaii! Vad säger ni om att komma över på en middag och prata vidare om det där? 😁

   Snygga musmattor! Varför upptäckte jag inte den där sajten innan för? Haha!

 3. Gott att höra att veckan varit bra!
  Jag har varit på kontoret för andra gången på ett år; inskolning på gång! Kul att träffa arbetskamraterna! Och jag planerar för en semestervecka med tågresa utomlands, i slutet av månaden.

 4. Kul att det går bra med din träning säger en som inte har nån aaaning om vad VO2 är 👍..
  Jag bokade mitt älskade New York 22-30 nov i slutet sep.. 3305 t.o.r med bagage o vra tider med SAS GOT via ARN resp CPH.. hade förväntat mig ett datum ”early november” någon dag, max en vacka efter tillkännagivandet.. tänkte att 22 nov bör vara marginal… man får ju boka om omutifallatt… men nää.. nu SKA det hända.. en av 5 resor jag har kvar i år :-). Övriga är Cypern, Gdansk, London (äntligen konsert igen.. 1 av 13 biljetter, de flesta uppskjutna sedan 20 till 21 till 22..).. och Castellon Spanien, där jag ska kolla på Damhandbolls-VM 🤾‍♀️..

 5. Ja boka eller inte boka, det är alltid frågan. Jag är för första gången sedan den här pandemin bröt ut faktiskt optimistisk.
  Och har bokat en vårresa. 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.