Stockholmshöst med Svartklubben & färgglada Kungsholmen

Vi tog ett break. Från Östersund alltså. Inget annat. I fredags efter jobbet satte vi oss på eftermiddagskärran från ESNZ och landade tillslut på hotellet Freys mitt i Stockholm. På schemat stod ärligt talat inte så mycket mer än att fira födelsedag, fortsätta med runstreak, sänka axlarna och få ner pulsen. Ibland behövs det inte mer än en sån här getaway men vi kan väl ta det från början?

SAS på ESNZ

Tillslut blev det Tjabba Thai

För ett par år sedan fick jag ett tips om det som ska vara citys kanske bästa thairestaurang. Sedan dess har det ju inte blivit överdrivet många besök i Stockholm så vårt besök har dröjt. I fredags gick vi tillslut till Tjabba Thai för en lite senare middag. Nu har vi ju inte direkt gått all-in på thaiställen i Stockholm genom åren men nöjda blev vi och det med råge. Hit kommer jag gå tillbaka!

Geng pet gai - Kyckling i rödcurry, kokosmjölk, färska grönsaker och bambuskott.
Lab moo - Hackat fläskkött med torkad chili, mynta, rödlök, koriander och rostat ris.

Födelsedag och frukost på sängen

Med exakt noll planer mer än ett restaurangbesök senare på kvällen kunde lördagen spenderas i en riktigt behaglig takt. Vi inledde med en frukost på sängen, Marias enda önskan för sin födelsedag. Tänk att kunna sitta i sängen, kolla lite Nyhetsmorgon, äta gott och dricka en mugg kaffe utan att ha några som helst måsten eller tider att passa. Fint så.

Ett och ett halvt års runstreak

Sedan skulle vi så klart avverka vår dagliga runstreak och även här firade vi en lite större dag. I lördags var det nämligen dag 548 i ordningen vilket betyder ett och ett halvt år med daglig löpning, minst 1,61 km per dag. Vi stack över till Kungsholmen, stegade genom lummiga, höstfärgade parker och mötte mängder av lördagsflanörer längs vägen. Höst-Stockholm i sin kanske finaste skepnad.

Det blev faktiskt hela varvet runt Kungsholmen, vilket jag inte gjort på ett par år nu. Väldigt fin och varierande runda som jag kan rekommendera om ni har några timmar över i stan. Den mäter en knapp mil så bor man i city är det inga problem att tugga i sig en mil om man känner för det.

Lyckades även passera 300 löpta kilometer under oktober, vilket är mesta sträckan någonsin för en månad. Som jag sagt förut så trodde jag att jag sprang mycket förut men med runstreaken har jag verkligen levlat upp. Flera gånger om.

Runstreak 548 - ett och ett halvt år!
Runstreak 548 - ett och ett halvt år!

Svartklubben – middag i mörker

Efter att ha tagit promenaden över till Söder lite senare på eftermiddagen gjorde vi entré på Svartklubben. Det här är ett ställe som drivs av blinda personer och där det serveras mat och underhållning i komplett totalt mörker. Inte en ljuskälla så långt ögat når. Mobiler, smartklockor och annat som kan tändas upp är avstängt.

Eller som Ulf sa när han ledde mig till min plats – ”Daniel, du får fönsterplatsen här!

Maten? Helt okej, inga avancerade smaker så sett men gott och alldeles lagom för att man skulle kunna känna sig fram kring vad det var som låg på tallriken. Ett intressant koncept som verkligen fick oss att tänka en sväng extra. Som bonus blev det musikunderhållning och riktigt härlig service. Jag kommer skriva ett separat inlägg om det här framöver men kort och gott – testa om ni är i stan och det måste bokas i förväg.

Svartklubben på Söder
Fördrink på Svartklubben

En ännu lugnare söndag

Om vi knappt hade planer för lördagen så var söndagen än lugnare. Löpning, en senlunch (ännu en thai fast på Hornsgatan) med ett par bloggkollegor följt av några timmar i loungen på Arlanda innan flyget hem lyfte hem över ett mörkt Sverige. En fin helg med härliga promenader, sköna löppass och en Maria som fyllt år. Jag kan ta fler såna här getaways nästan när som helst!

Hur var er helg?

Gamla Stan, Stockholm
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.