Tio saker på en onsdag

Efter en ganska stilla höst känns det som att det börjar hända saker igen. Jag har i och för sig verkligen uppskattat lugnet under sensommaren och in i oktober. Det har gett mig tid till både reflektion, återgå till kontorslandskapet på jobbet plus att jag hunnit sjunka ner framför Flight Simulator på Xboxen några timmar. Sköna, avkopplande avbrott som behövs.

Men som sagt, nu har det börjat det röra på sig. Weekend i Stockholm, golfresa till Portugal, jobbresa till Stockholm i morgon och så föräldrabesök i Östersund i slutet av november på det. Plötsligt har vi snart december och då undrar man ju återigen vad som faktiskt hände.

Well, låt mig inspireras lite av Elna och köra en tio-saker-på-en-onsdag-lista. Haka på!

  1. Nya Macbooken är verkligen ett monster! Jag hade väntat länge nog och köpte instegaren av nya 14″. Och jag älskar den. Den film min gamla Mac (late 2013) behövde 12 minuter på sig att rendera, med fläktar på högvarv, gör nya datorn på drygt en minut. Knäpptyst.
  2. Kontoret är återigen bas för mitt arbete. Det gick ganska snabbt att återgå. Så fort jag roddat upp skärmarna på skrivbordet och återupptagit clean-desk-konceptet så kändes det som om jag aldrig varit därifrån. Det jag saknat mest är dubbla skärmar. Det jag saknat minst är det eländiga kaffet, så jag tar med kaffe hemifrån på termos. Man känner sig lite som en modernare version av Weiron i ottan när man packar upp väskan på morgonen. Kaffe, lurar, laddsladdar och dator. Följt av att man ringer upp någon på Skype.
  3. På jobbet har jag som sagt clean desk och jobbar med zero inbox. Hemma? Not so much. Skrivbordet är konstant fyllt med papper (kan banker och andra institut bara sluta skicka papperspost – vad fan är problemet?) och kvitton och efter semesterveckan är inkorgen full med mejl som jag inte hunnit ta action på.
  4. Golfresan till Portugal gav mersmak. Jag har börjat titta på en ny. Tunisien i februari? Tja, varför inte.
  5. För ja, det är lätt att titta på varmare breddgrader i november. Efter färglada hösten. Innan snön. Bara mörkt. Nja.
  6. Nya soffan och fåtöljen står kvar på butikslagret och väntar på att vi ska ringa och boka tid för hemleverans. Men måste göra oss av med gamla soffan först. Har väl kanske inte blivit prio efter att vi kom hem från Portugal.
  7. Att få tag på snickare och elektriker var verkligen svårare än jag kunde ana. De flesta seriösa är uppbokade på stora byggprojekt i stan. Inte ens Veteranpoolen verkar kunna rodda ihop folk inom närmaste månaderna. Såg ärligt talat inte den komma.
  8. Mina AirPod Pro har slutat att automatiskt ansluta sig till min Android-telefon, från ena dagen till andra. Ganska i-landsproblematiskt faktiskt.
  9. Man blir aldrig så medveten om ens retoriska tics som när man ser sig själv i en filmproduktion. Det blir bra så klart men det finns lite att jobba med för framtiden om vi säger så. Var fan ska jag ha händerna någonstans?
  10. Igår hade nya SJ X 2000 premiär. Jag blev inbjuden till premiärturen men hur mycket jag vred och vände på kalendern så fick jag inte till det. Hoppas så klart kunna testa både tåg och nya 2 klass Lugn framöver.

Så, frågor på det?

Väggmålning i Lagos
Väggmålning i Lagos, Algarvekusten i Portugal.
Macbook Pro M1 Pro 14"
Nya Macbook Pro M1 Pro 14″.
SAS CRJ-900
Mitt-i-natten-flighten till Stockholm (06:30-avgången alltså).
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.