Jajamensan, vi gjorde runstreak #600

Ja, alltså. Det här hände ju inte idag utan för knappt en vecka sedan. Och ska vi vara riktigt ärliga är det här kanske inte jubileet man sparar den dyraste skumpan för. Den har vi ju korkat tidigare när vi firat 100, 250, 365 och 500. Men ändå. Den 21:e december gick vi så in på nästa hundratal när vi drog in vår runstreak 600.

Det ska firas. Och vi ska fira. Så klart. Vi har bara inte hunnit eller hittat rätt tillfälle mitt i julstök, mellandagar och jobb.

Återigen då. Det här med runstreak. Det går ut på att springa eller jogga minst en engelsk mile varje dag. Vi pratar alltså om 1,61 kilometers ”jobb”. Man gör det så jobbigt som man själv vill. Är man mer ute efter småjogga i snacktempo så kör man på det. Är det spurta som är grejen så feel free. Vill man dra en maradistans? Go! Intervallpass? Yes!

Det handlar mer om att det ska bli gjort och att man faktiskt ska inse hur osvårt det är att få ihop lite löpning varje dag. Även när det regnar, blåser, är strålande solsken och +29°C eller isande kallt och -29°C. Att jag själv har sprungit drygt 300 mil i år är ju en helt annan sak. Man gör det man känner för. Det viktiga är att göra det.

Jag och Maria har själva upptäckt nya sätt att springa på. Alltså, inte att sprattla med armarna eller vicka på röven (det tar vi 2022…). Mer åt att transportjogga till mataffären, till gymmet, få till lunchlöpning eller att springa på nya platser när man semestrar. Det behöver inte vara svårt men det är fullt rimligt att det många gånger är sjukt motigt.

Så. Runstreak 600. Vi kör vidare så länge vi är hela och friska. Nästa mål är året ut, att ha gjort ett helt kalenderår. Det är bara ett par dagar bort. Nästa blir väl 700, tvåårsfirandet 30 april och sedan 750. Men det tar vi då.

Vacker grusväg vid Berge, Frösön
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

4 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.