Vlogg: Regionaltåg på Algarvekusten

Är man på Algarvekusten och spelar golf så känns det nästan som ett måste att försöka upptäcka lite mer av området. På veckans spellediga dag bestämde vi därför träff med bloggkollegan Cathinka, som bor här nere sedan några år tillbaka. Hon erbjöd sig att vara vår guide under dagen så jag och Maria tog oss från Vilamoura till Lagos där vi sedan mötte upp. Och tågresan till Lagos, den finns nu på film.

Vilamoura i sig har ingen egen tågförbindelse. Man måste istället ta sig till Boliqueime, en knapp mil inåt i landet. Dit tog vi en Uber för en hundring för att sedan invänta nästa färdmedel mot Lagos. Tillslut så, åtta minuter försenat, rullade ett gammalt dieseltåg från 60-talet in på perrongen. Just den här linjen går mellan Faro i öst och Lagos i väst.

60-talet ringde

I Sverige är vi nog ganska bortskämda även när det kommer till regionaltåg. Norrtåg sina X62, Skånetrafiken har X61:or och pendeln i huvudstaden körs som regel med X60. Det här regionaltåget till Lagos är ett Series 0450 och påminner, i alla fall interiört, mer om tunnelbanan i Stockholm. De byggdes under 1965-66 och moderniserades 1999, vilket också är dess status idag. Elektrifierat? Nix. Tar oss från punkt A till B? Japp!

Järnväg i Portugal
Regionaltåg längs Algarvekusten

Billiga biljetter och vacker utsikt

Biljetterna var billiga, bara en euro-femma per person. Antingen köper man dem online fram till en kvart före avgång eller så betalar man ombord, då är det kontant till tågvärden som gäller. Café eller bistro såg jag inte skymten av. Vad jag däremot såg var vackra Algarvekusten med sina golfbanor, apelsinodlingar, byar och torra fält. En liten försmak på vad området har att erbjuda.

Vlogg – en kortfilm från tåget

Så. Vlogg var det. Titta på filmen här under, alternativt klicka er in på Youtube och titta där. Prenumerera gärna på kanalen om ni inte redan gör det. Följ bara länken här under så hittar ni rätt!

FLYINGDRYDEN PÅ YOUTUBE | Klicka här för ett prenumerera!

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.