Avalon Hotel – ja, det var sömnigt i dubbel bemärkelse

På min snabbvisit i Göteborg tidigare i januari passade jag på att ta en natt på ett hotell som jag har hört en del gott om senaste året. Elvahundra spänn för ett enkelrum mitt i stan var ju nästan lite som hittat när jag bokade några timmar innan ankomst. Upp till bevis med andra ord. Hur bra är Avalon Hotel Vid Kungsportsplatsen egentligen?

Efter att ha ankommit med tåg från Stockholm tog jag en frisk promenad i den kyliga kvällsluften. Från Göteborg Centralstation är det bara en knapp kilometer till Avalon Hotel så vare sig taxi eller spårvagn gör sig någon större nytta. Allra helst när jag suttit stilla i princip hela dagen, då jag åkt tåg i totalt åtta timmar från Östersund.

Feng shui-certifierat (!)

Hotellet byggdes 2007 och ligger alltså vid Kungsportsplatsen mitt i Göteborg. Läget är svårt att klaga på. Avenyn rakt utanför porten vilket betyder ett stort utbud av nöjen, restauranger och shopping om man är lagd åt det hållet.

Avalon Hotel är också Sveriges första Feng Shui-certifierade hotell. ”Arkitekturen och inredningen är inspirerad av naturens former” står det på deras sajt men om naturen är rätvinklig och avskalad så har vi nog olika definitioner av vad natur är. Men okej. Det kanske är jag som tolkar det hela fel, vad vet jag. Jag är ju inte själv cert:ad på Feng Shui-området, vilket ni nog redan listat ut vid det här laget.

Avalon Hotel i Göteborg

Ett rum högt upp, tack

Jag bokade alltså ett enkelrum och fick ett rum på plan 5. När jag låste upp dörren möttes jag av en stor spegel, garderob, en säng och en fåtölj. På något sätt skulle man kunna veckla upp ett skrivbord men just den detaljen löste jag faktiskt aldrig. Å andra sidan hade jag redan suttit alldeles för många timmar så jag stack ut på en kvällsrunda i löparskorna istället.

Lagom nedkyld kom jag tillbaka en knapp timme senare och unnade mig en lång och varm dusch. Badrummet var välstädat och fräscht, även om det saknades tvål vid handfatet. En mindre detalj som jag inte brydde mig om att rapportera.

Fåtölj på Avalon

Vad är grejen med hotellbadrum?

Sedan förstår jag inte varför man väljer att krångla till det så med badrummen på många hotell. Är det inte glasdörrar eller ”öppen planlösning” med keramikstolen mitt i rummet så är det, som i Avalons fall, en dörr som stänger sig själv. God, why?

Jag springer till exempel säkert in och ut i badrummet ett tjog gånger inför och efter ett löppass (ja, jag vet). Det sista jag vill är att behöva öppna ett bankvalv till dörr varenda jävla gång. Det slutade med att jag satte en sko som dörrstopp. Not so much Feng Shui. Inte i mitt huvud i alla fall.

En middag i restaurangen

Efter den sköna regnduschen tog jag mig ner till restaurangen. Köket körde på till 22 så jag slog mig ner för en sen middag och en välförtjänt öl. Min tallrik med lax, potatis och dill- och hovmästarsås satt faktiskt som ett smäck även om det inte låter särskilt spännande. Jag kan tycka att kokt potatis är en semitråkig upplevelse, oavsett det är hemma eller på restaurang, så den här middagen förvånade faktiskt.

Det blev ett lugnt och stilla besök. Servicen var både snabb och tillmötesgående på det där svenska sättet. Strävt men inte otrevligt.

Badrummet på hotellrummet
Middag på Avalon Hotel i Göteborg

Sömnigt i sin rätta bemärkelse

Den sömniga upplevelsen kom ett par timmar senare, när jag tillslut kröp ner under täcket för att sova. Hotellsängar och framförallt kuddarna är många gånger ett lotteri men här har Avalon Hotel lyckats riktigt bra. Kuddarna var det närmaste kuddhimmel jag kommit på i alla fall ett par år. Sömnigt alltså. Och på ett bra sätt!

Frukosten serverades nere i restaurangen på morgonen. Efter mitt morgonpass i löparskorna var det riktigt nice att få slå sig ner med en god mugg kaffe och ett par mackor. Utbudet var av det mindre slaget och jag uppskattar sånt mer än en storskalig frukostdjungel med alldeles för mycket av allt. Jag tänker hållbarhet i det här fallet och det är avspeglas säkert i deras statistik kring matsvinn (säger jag helt baserat på en kvalificerad killgissning).

Enkelrum på Avalon i Göteborg

Sömnigt i en annan bemärkelse

Den andra sömniga delen av besöket var… tja, besöket. Efter att ha läst och hört en del fint om Avalon, plus det som de själva framhåller sig som, så kändes min natt här ganska sömnig. Det var inte så att något var dåligt. Det var bara ingen direkt edge.

Bemötandet, fine. Maten, bra. Rummet, fint. Kuddarna, riktigt bra. Toalettdörren, värdelös. Läget, perfekt för den här resan. Men inget wow någonstans utan mest som ett modernt hotell i mängden. Praktiskt och prisvärt. Inte mer. Inte mindre.

Att jag i samband med att jag skrev den här texten upptäckte att Avalon Hotel är med i Nordic Choice-kedjan är väl också något som jag borde blivit tillfrågad om vid incheckningen. Men icke det. Så med det sagt…

…så ska jag ta och efterregistrera poängen direkt. Om jag sover här igen? Kanske det, men det kommer inte att vara mitt prioriterade val.

Avenyn i Göteborg
Avenyn rakt utanför dörren

2 KOMMENTARER

  1. Tack för ärlig update. Ser väldigt blekt ut må jag säga. Hade förväntat mig mer. Kommer inte välja det om jag behöver på på hotell i Gbg annat än jag vill ha sovplats på bra adress.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.