Äntligen är Vinterparken och (vår)vintern här!

Så, äntligen händer det! Ena dagen meddelas lättnader i ni-vet-vad-restriktionerna, andra dagen öppnar Vinterparken i Östersund upp. Och eftersom vi redan tjuvstartat med löpning ute på isen så vet vi att skridskomöjligheterna i år ser bättre ut än på länge. Nu kan både vinter och vårvinter börja på riktigt!

Vinterparken i Östersund brukar öppna upp i början av februari varje år. Det är i Badhusparken nere vid Storsjön det händer och här finns det både isrinkar, curling, solstolar och en stor snöborg att hänga i. Lägg till grillmöjligheter och uthyrning av utrustning så har ni nog redan gjort matten – det här är något för alla åldrar.

Till det här hör också Medvinden, den berömda sträckan från Badhusparken till Kungsgården långt ute på Frösön. Här plogas det normalt sett upp en skridskobana och vid sidan finns både promenadstråk och längdskidspår. Förra året öppnade skridskodelen aldrig upp. Kylan fanns förvisso men det blev både dubbelis och för mycket snö. I år däremot…

Vinterparken, Östersund

Vi har ju redan tjuvstartat

…ser förutsättningarna riktigt fina ut och vi har ju redan tjuvstartat med flera löppass ute på sjön de två senaste veckorna. Och ja, isen ser riktigt bra ut. Finast ska den tydligen vara efter att man passerat Vallsundsbron och ut längs Frösö strand hela vägen bort till Kungsgården. Totalt sett är det runt 11 kilometer från Badhusparken dit ut. Den ska jag nog avverka under mina två kommande semesterveckor (!), antingen på skridskor eller löparskorna.

Igår tog vi på oss långfärdsskridskorna för en kortare tur. Vi vände redan vid Vallsundsbron, två kilometer ut, och fick härlig medvind tillbaka in till stan. Om vi var ensamma? Inte direkt. Östersundarna brukar tina upp när Vinterparken öppnar och det var säkert tusental ute på isen och inne i parken. Äntligen lite normal känsla i livet. Det känns behövligt. Nu börjar en av årets bästa perioder så nu hoppas vi på kalla och soliga dagar framöver!

Dryden & Maria på Medvinden
Dryden på Medvinden
Maria åker långfärdsskridskor på Medvinden
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.