Vlogg: Jag har åkt SJ:s nya X 2000

I början av året tog jag ett par semesterdagar för att dra ut på tågäventyr i Sverige. Ett av skälen var att få testa SJ:s nyrenoverade X 2000. Den här gamla damen har rullat på våra svenska järnvägar sedan 1990 och har faktiskt redan renoverats en gång, kring 2005. Då installerades wifi, eluttag vid platserna, alla säten fick ny klädsel och säkert mer därtill. Den här gången har SJ gjort en renovering på riktigt. Ut med allt gammalt, in med massa nytt. Det enda som återstår av de ”gamla” vagnarna är stålskelettet.

Det första nyrenoverade tåget rullade ut i november 2021. Jag kunde dock inte vara med på SJ:s pressvisning utan fick lösa det på egen hand istället. Det är då man är extra glad över att ha skramlat ihop SJ Prio-poäng som täcker en 1 klass-biljett från Stockholm till Göteborg. Resan är 455 kilometer lång och tar drygt tre timmar.

Nu har jag klippt ihop en rapport från tågresan och den hittar ni antingen här nedan eller på min Youtube-kanal. Det är knappt sex minuter film där jag visar 1 klass, 2 klass Lugn, vanliga 2 klass och lite från bistron. Har ni frågor eller funderingar så lämna en kommentar här i inlägget. Om inte annat – titta lugnt och kom ihåg att prenumerera på kanalen om ni inte redan gör det.

Snart kommer det också ett fullmatat blogginlägg från resan. Håll i – håll ut!

Fler som åkt med nya X 2000?

FLYINGDRYDEN PÅ YOUTUBE | Klicka här för ett prenumerera!

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.