Vecka 9 och fem korkade saker

Vad säger ni om att runda av vecka 9 med några sköna (…) kalkoner från senaste veckan?

Kriget

Det finns egentligen inte så mycket att säga. Tänk att det 2022, med så mycket i historieböckerna kring det här, ändå startas ett storskaligt krig. I Europa. Sinnessjukt är bara andetaget av första stavelsen i förnamnet.

Skrämselnyheter och lavinfara

Lavinfaran har varit påtaglig i de svenska fjällen det senaste. I bland annat Björkliden och Abisko har det sprängts en hel del i offpistområdena. Exakt, utanför pisterna. Vad gör SVT? Skriver en skrämselartikel kring mestadels piståkande barnfamiljer som ”trotsar faran och åker skidor ändå”. Hej och hå. Det kan ske laviner även kring pistade områden men då handlar om maximal otur och undantagsfall. Varför ska det vara så svårt att sätta en rubrik som är mer förankrad i artikelns innehåll? Eller är man helt enkelt bara klick-kåta?

Piståkning i Björkliden

Att limma fast sig på en flygplats

Klimattalibaner har vi pratat om förut och det är ju en aldrig sinande källa till dumheter. Senast i raden är personen som bestämde sig för att göra aktion på Ängelholms flygplats genom att limma fast sig på asfalten vid gateområdet. Om en nu ändå är i farten med tilltaget så kan man väl åtminstone kontrollera att man gör det på rätt ställe. Den här gången blev det på ett övningsområde för sportbilar, medan flighten en bit bort kunde avgå som vanligt.

Gör någon riktig och äkta klimatnytta istället, nyttighetsidiot.

Klimataktion på Ängelholms flygplats
Skärmdump från Polisen Helsingborgs Facebook-sida.
SAS A320

Influencers, stålar och rabattkoder

Sociala medier visar många gånger sina sämsta sidor under kristider. Efter Rysslands invasion i Ukraina duggar inläggen från idioter minst sagt tätt och värst är de jävlarna som på olika sätt försöker göra stålar på det. Stark tvåa är de som omnämner kriget i samma mening som sin business.

Det är fruktansvärt med kriget! Men!!! Min rabattkod finns kvar så vill du köpa DittenDatten-produkten till riktigt bra pris – använd rabattkoden RÖVHATT2022 när du beställer!

Jag har sett flera och det är bedrövligt.

Krig & semester

Det är fruktansvärt med kriget i Ukraina! Skänker alla våra tankar till alla de som drabbas! Men, vi var bara tvungna att åka på semester till Fantastisk Plats nu när vi hittade bra priser!”.

Förihelvete. Åk på semester. Det är okej. Det är i princip alltid okej. Även under pandemi och krig. Man väljer själv och jag har själv rest flera gånger de två senaste åren. Men, håll det där. Omnämn inte kriget ens. Släpp det. Det blir bara löjligt när folk försöker skramla godhetspoäng till karmakontot.

Så. Nu tänker jag andas och ta en kopp kaffe. Puss!

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

6 KOMMENTARER

  1. Hahahaha ”rövhatt2022”! Håller med om mångt och mycket. Särskilt det där att starta ett krig när en stor del av världens befolkning redan tillbringat de senaste två åren med att ifrågasätta meningen med livet. Snacka om att vara en skadeglad jävel.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.