Vlogg: Frecciarossa 1000 – snabbtåget mellan Milano och Paris

Korta långhelger. Det är nog en av min och Marias specialiteter. Allra helst att resa ut till en plats och åka hem från en annan och sedan upptäcka mycket eller lite av det som finns däremellan. Senast i raden av såna resor gjorde vi för ett tag sedan. Kortfattat flög vi ner till Milano, satte oss på Frecciarossa 1000 och åkte hela vägen upp till Paris. Stundtals i 300 km/h!

I övrigt börjar min bucketlist för tågresor ute i Europa bli lång, både när det kommer till snabbtåg, nattåg och lyxigare dagtåg. Har ni några sköna rutter får ni gärna berätta om dem. Lämna en kommentar längst ner!

Frecciarossa 1000 från Milano till Paris

Trenitalias höghastighetståg Frecciarossa 1000 är i sig ingen nyhet. Det är däremot deras rutt mellan Milano och Paris som öppnade så sent som i december 2021. På pappret en riktigt fin sträcka med stor variation. Först susar man fram i 300 knyck mellan Milano och Turin. Det följs upp av lite långsammare tuffande genomalperna, både på den italienska och franska sidan. Byar, städer, berg och sjöar passeras sedan innan tågsättet återigen får sträcka ut i 300 km/h mellan Lyon och Paris.

Sju timmar tar resan och vi passade på att lyxa till det ordentligt med biljetter i Executive Class, vilket är tågets finaste klass med bara tio platser och en helt egen vagn.

Se filmen på Youtube

Jag har så klart gjort en filmrapport om resan. Antingen klickar ni igång den här under eller så surfar ni in på min Youtube-kanal och tittar där. Om ni hittills har missat att prenumerera på kanalen så får ni gärna göra det. Följ bara länken här under så hamnar ni rätt.

YOUTUBE | Klicka & prenumerera!

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.