En väldigt stegvis Stockholmshelg

En gång är ingen gång. Två gånger är tradition. Eller hur är det nu man säger? I vilket fall. I höstas tog jag och Maria en Stockholmshelg i samband med både hennes födelsedag och ett bokat restaurangbesök, vilket också sammanföll med 18-månadersjubileet av vår runstreak. Eftersom den helgen blev lyckad så körde vi testar en gång till fast i en mer vårig tappning. Med runstreakfirande. Och ett restaurangbesök av klass.

Med andra ord. Ett liknande koncept som för ett halvår sedan men på andra sidan vintern och med en annan typ av färgprakt. Med träd som precis håller på att spricka ut och fullskalig blomning i körsbärsträden. Med en sommarkänsla i kroppen och siktet på ljusare och varmare tider. Men även en helg för sänkta axlar, långa promenader och exakt noll måsten.

Eftersom jag var på jobb i Stockholm både före och efter helgen så stannade jag kvar. Tillsammans med dotter och kompis kom Maria ner på fredag kväll och vi checkade allihop in på Clarion ute vid Skanstull. Jag hade fram tills nu inte riktigt fattat vilket perfekt läge det faktiskt är, med gröna linjen runt hörnet och perfekta vägar att jogga på nere längs vattnet. Här kan det eventuellt bli fler gånger. Har dock lite svårt för storskaligheten och en överbelamrad frukostmatsal är verkligen inte vad jag vill starta dagen med. Om man hittills inte fattat att pandemijäveln är över så gick det definitivt upp för mig här. Eller ja, så här. Folk har helt lagt den parentesen i världshistorien bakom sig. Och jag har faktiskt inga problem med det alls.

Så. Vi gjorde vår runstreak. Vi åt på Restaurang Tegelbacken. Vi sprang upp för Hammarbybacken. Vi promenerade runt Kungsholmen. Vi åt våfflor vid Sjöscoutkåren S:t Göran. Vi snittade på 33.000 steg om dagen och vi njöt av fantastiskt majväder. Alltid med sänkta axlar och jag tror ärligt talat inte att vi någonsin tidigare haft så lågt tempo på våra promenader som här. Fantastiskt!

Ja, då återstår väl att se om vi firar även 30 månader med runstreak i Stockholm även i höst. Eller så hittar vi på något annat och det får väl tiden visa. Men det tar vi då. Jag ska ta några dagar till och leva vidare på en riktigt fin och stegvis helg. Mer sänkta axlar åt folket!

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.