Om jag inte får hybris nu (så får jag det aldrig)

Jag vet. Det låter skumt att ha golfpremiär under andra halvan av juni, i alla fall för er i södra delarna av landet. Det har sina skäl och vi kan ju av naturliga skäl inte spela året runt. Sen att vi varit lite sega i år är väl annan grej men jobbresor och annat har verkligen tagit väldigt mycket plats det senaste. Då blir dagar lätt veckor. Å andra sidan, vid den här tiden på året kan vi faktiskt spela dygnet runt om vi vill eftersom det den kommande månaden aldrig blir riktigt mörkt.

Hur som helst. Efter att jag kommit hem från Zürich och Genève i måndags morse följt av jobb resten av dagen bokade vi in oss på årets första 18-hålsrunda här hemma på Frösön. Svårt att klaga på kvällens förutsättningar med typ 20°C, blå himmel och vindstilla. Också svårt att klaga på första drivern som susade iväg förhållandevis rakt och hyfsat långt. Första hålet avslutade jag dessutom med en lång singelputt. Lite visste jag då att den inledningen skulle sätta ribban för resten av rundan.

Och det kanske var lika bra. Hybrisen har väldigt lätt att jogga ifatt mig just på golfbanan.

Fyra timmar senare summerade jag scorekortet. Tre enputtar och femton tvåputtar. Ett streckat hål och en fin birdie. Några par och poäng på nästan varje hål. Samt årets första (och för fan inte sista!) sänkning. Det ska ni veta, 40 poäng har aldrig hänt på en säsongspremiär förut. Får jag inte hybris av den här golfrundan så får jag det nog aldrig. På fredag är det dags igen. Och lördag.

Sedan får vi väl se hur sugen jag är resten av sommaren. Skitsport.

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.