Podd #19 – Inte bara flyget, här är fler (o)kända koldioxidbovar

När skammandet av flygresor tog fart kring 2017 visst inte klimataktivisterna riktigt hur de skulle vrida och vända på sig för att nå ut med sitt budskap. Att göra en flygresa var som att sätta dolken rakt i planetens hjärta och inga utsläpp var värre, viktigare eller större än de från flygplanens jetmotorer. Vad många dock verkade missa, men som faktiskt på senare år kommit ifatt en aning, är att det finns mängder av andra utsläppsbovar. Flera av dem är dessutom mer eller mindre osynliga.

I veckans avsnitt drar jag igenom en hel drös med utsläpp kopplade till våra i-landsmässiga sätt att leva och förbruka vår planet. Några kända. Ett antal okända, även för mig när jag började göra research. Hur ligger det exempelvis till med matproduktion? Är sojaprodukter lösningen? Hur mycket matsvinn blir det på ett år? Kan vi skylla allt på fisande kossor? Hur står det till med utsläppen från våra fritidsbåtar? Stämmer det verkligen att rederierna inte riktigt vill ta ansvar för sina utsläpp? Och får man egentligen prata om barn som klimatbelastningar?

BLOGGLäs inlägget (med källhänvisningar)

Lyssna på avsnittet

Prenumererar du på podden i mobilen och har aviseringar aktiverade så har det redan plingat till om att det finns ett nytt avsnitt att lyssna på. Om inte så går det alldeles utmärkt att lyssna i spelaren här under. Vill du börja använda en app så är det bara att söka på Flying Dryden i exempelvis Apple PodcastsGoogle PodcastsPodbean eller TuneIn så hittar du rätt. Kom ihåg att aktivera aviseringarna också, så bommar du inga avsnitt. Funderingar eller feedback? Skicka ett mejl eller lämna en kommentar här under.

Trevlig lyssning!

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.