Snapshots från ett 100-årsfirande på Åland

Det blev en kortweekend till Åland under helgen som var. Inbjudna av Visit Åland tog vi Tallink Siljas fartyg Baltic Princess dit, följt av knappt två dagars happenings runt om i öriket. Härliga måltider, vackra miljöer, möjlighet att prova lite lokalt vin och gin, trevligt umgänge och fantastiskt sommarväder (nåväl, merparten av tiden). Ja, plus att vi äntligen fick kryssa med i princip helt nya Viking Glory på hemresan till Stockholm.

Det kommer givetvis mer från den här helgen, både om livet till sjöss men också upplevelserna på ”fastlandet”, som ålänningarna själva säger. Maria och jag har ju varit i Mariehamn en gång tidigare, även då en dygnskryssning med övernattning i stan. Det som dock slog mig nu var att det fanns väldigt många likheter med en helt annan plats som ni säkert känner till vid det här laget.

Dalsland.

Inte bara för det faktum att ”Åland” faktiskt är en del av ”Brålanda” (det ser ni ju själva). Även miljöerna i sig gav många igenkännande ögonblick både vad gäller hus och natur. Jag återkommer om det i inlägg framöver.

Så, grattis Åland och tack för en fin helg! Och 100 är ju respekt, det vet vi ju sedan långt tidigare.

Snapshots från Åland

Jag skickar med lite snapshots från helgen. Fler som varit i öriket?

Pommern ligger i Mariehamn
Åland 100 år
Kastelholms slott, Åland
Vacker stuga på Åland
Åländsk gin på Compagniet
Exklusiva Fyren på Viking Glory
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.