Sommaren 2022 – listan om vad som händer här, nu och sen

Listor är befriande tycker jag. Lättsamt, mer spelrum i skrivandet och så får man kanske en och annan tankeställare kring livet just precis här och nu. I fredags drog Annika på Resfredag ut en lista om sommaren 2022 och jag hakar på den rakt upp och ner. Let’s!

Var gick min senaste resa?

Jag flög ner till Zürich en fredag i mitten av juni. Spenderade ett dygn där, tog sedan tåget till Genève och åkte hem därifrån på dag tre. Efter en försening med en oplanerad hotellnatt i Stockholm som följd landade jag tillslut i Östersund på måndag morgon. En lagom avstickare som gav många fina intryck. Måste säga att Zürich överraskade mig. En fantastiskt vacker stad!

Lindenhof i Zürich

Var går nästa resa?

Trollhättan och Vänersborg.

Antal bloggutkast som ligger och väntar?

47. Hanterbart även om några legat lite för länge för sitt eget bästa.

Hur är det med blogginspirationen?

Överlag god! Det finns upplevelser och tankar att skriva om så jag klarar mig. Samtidigt känner jag viss avundsjuka – på mig själv och sättet jag skrev på för tio-tolv år sedan. Många gånger ett sätt jag vill hitta tillbaka till. Jag menar, jag kan läsa såna inlägg idag och känna ”fan vad befriande att jag skrev vad skit som helst och var nöjd så!”. Det var inte rumsrent alla gånger och säkert inte PK heller men måste det vara det? Nej, så klart inte. Jag ska gå i en kurs hos mig själv tror jag.

Hur står det till med reslusten?

Den är god! Schweiz gav mersmak och sommaren bjuder förhoppningsvis på inhemska upplevelser av olika slag, både västkusten och östkusten. Hösten redan spikad med jobb, Kilimanjaro och en ny lägenhet som kommer att ta en hel del tid. Någon resehelg någonstans ska jag försöka få in men det får ärligt talat bli som det blir.

Men nästa stora resegrej är att boka flygbiljetterna till Kilimanjaro.

Det här blir jag glad av!

Golfen! Men ja, verkligen ett uppsving (pun intended) sen jag köpte nytt järnset förra sommaren. Den här sommaren blir det en ny driver som ska provas ut i veckan som kommer. Lägg där på att Frösön har bjudit på bisarrt sköna sommarkvällar senaste två veckorna! Tänk att kunna gå ut halv åtta på kvällen och köra 18 hål utan att behöva oroa sig för att det blir mörkt!

Vad äter jag helst i sommar?

En SIA-glass, baserad på svenska råvaror och fri från palmolja. Tack.

Det här har jag tröttnat på

Instagram. Som vanligt. Var tredje inlägg är sponsrat. En annan tredjedel är förslag på reels som jag borde se, där 99% är tillrättalagt skit, fejkgrejer eller spinoffs på saker som redan är gjorda en miljon gånger. Och sen får jag eventuellt se något semi-äkta men som mer påminner om ett kamouflerat LinkedIn-inlägg. Ett av hundra inlägg är något som faktiskt berör, som känns ärligt och där avsändaren är en helt normal person.

Jag har nog tappat Instagram. Det känns också som att nivån för att nå ut är så avlägset hög att jag inte orkar engagera mig, eller ens tycker det känns roligt. Ja, jag postar på Instagram emellanåt, det gör jag. Stillbilder. Enkla grejer rakt från fotoarkivet. Old jävla fashion. Det räcker så.

Hit längtar jag just nu

Startlinjen vid fjälloppet Salomon 27K i slutet av juli! Första tävlingen sen maran i Sydney hösten 2019 och mitt första riktiga traillopp. En rejäl utmaning kommer det att bli. Sedan längtar jag också till det att vi får nycklarna till lägenheten i Funäsdalen. Området där det byggs börjar ta form och nu finns vår lägenhet faktiskt att beskåda som hus. Och jag blev om möjligt än mer pepp!

Som sagt. Längtan!

Vad tycker jag om sommarpratarna?

Jag tycker ingenting eftersom jag hittills har lyssnat på exakt noll av dem.

Vad trendar i mina flöden just nu?

Det beror på vilket flöde. Twitter? Krig, politik och fotboll. Instagram har vi pratat nog om så det lämnar vi här och nu.

Senaste inköpet?

Ett skärmskydd till mobilen.

Min senaste skärmdump?

Från en nyhet hos SimpleFlying om Airbus monsterförsäljning till ett antal kinesiska flygbolag. 292 kärror på ett och samma bräde. Det är alltså inte i Ängelholm, Kalmar eller på Bromma som man ska limma fast sin lekamen på startbanan. Jag tvivlar dock på att berörda personer är beredda att ta konsekvenserna av en liknande handling i Kina.

Vilken musik lyssnar jag på just nu?

Jag kör shuffle på Gilla-listan i Spotify just nu. Mer musikinspo än så har jag inte men blandningen är härlig. Allt från Sophie Zelmani, Ingrid Andress och Myra Granberg till My Chemical Romance, deadmau5 och Bruce Springsteen. Kul att lyssna på vilka trender som gått igenom mina öron de tio-femton senaste åren, för Gilla-listan städas faktiskt väldigt sällan.

Det här funderar jag på just nu

Måste folk verkligen veta vad jag gör just nu? Svaret är så klart enkelt (”nej!”) och jag har försökt börja leva efter det. Lite som motsats till många jag följer på Insta som dokumenterar tamigfan allt. Och lite till. Jag vill inte vara där. Inte ens på resorna.

Jag funderar även på elbil. Vi äger en V60 idag som går förhållandevis billigt förutom de gånger vi måste tanka då (vilket är ganska sällan med tanke på hur lite vi kör). Elbil lockar och det vore både kul och spännande att köra. Investeringen går dock knappast att räkna hem. Vare sig ekonomiskt eller miljömässigt. Det är ju inte så att V60:n är ogjord, den kommer ju rulla någon annanstans och ska vi ha en elbil bidrar ju den tillverkningen till konsumtionshetsen. Många aspekter alltså. Det är inte bara att räkna på soppa kontra el, som många verkar göra.

Det här tränar jag helst den här sommaren

Löpning. Vår runstreak fortsätter och jag ska nu foka ordentligt på backträning och riktigt långa pass inför Salomon 27K. Och en mara som nog kommer senare i höst. Ja just det, jag har just sagt upp gymkortet hos STC. Får se om jag hinner ångra mig under uppsägningstiden men att köra ett par-tre pass i månaden kan faktiskt kvitta.

Finaste som hänt den här veckan?

Att faktiskt kunna ta på lägenheten i Funäsdalen. Att se huslängan stå där, uppförd från grund till tak. Visst, bara fasaden men den står där.

Hajpen sommaren 2022?

Mingel.

Mest träffande citatet/ordet just nu?

”Kunnskap är mackt!”. Alldeles för många människor uttalar sig tvärsäkert om saker som de inte har en jävla aning om. Twitter är en outtömlig (och ofta underhållande) källa om man vill botanisera mera.

4 KOMMENTARER

  1. Åh en lista! Den ska jag också göra! Ang. Instagram håller jag med. Helt och fullt. Cathinka (på Vift) visade mig hur jag kunde göra för att bara se de jag följer och därmed slippa sponsrade inlägg, men det räcker inte. Och det märks att många tröttnat för det händer inte så mkt i mitt flöde där. Misstänker att jag släpper Instagram inom kort. Nackdelen med det är att jag gillar att ha tidslinjen med enstaka bilder. Kanske ska införa en ett eget flöde på webbplatsen istället… Nåja jag har inte tänkt färdigt här..

    • Jag har inte heller tänkt klart. Problemet är ju att man har kontakt med så många där också så att släppa det känns inte som ett alternativ heller.

  2. Kul att du hakade på! Gillar ju blandningen med SEO-maxade inlägg med spontanare varianter om hur tankarna går exakt nu, personliga reflektioner och lite allmänt om högt och lågt. Låter som du/ni är ganska nöjda med livet, vilket är fint att läsa! Hoppas vi ses snart. Vågar dock inte springa med dig längre, du är väl en bergsget vid det här laget??

    • Ja, och det är de där inläggen jag själv kan sakna och som jag hade för tio-tolv år sedan. Gillar ju själv att läsa dem hos andra också av just de anledningarna du märker. Klok input!

      Och ja, hoppas att vi kan ses! Klart vi ska springa och jag kan avslöja att jag har långt kvar till bergsgeten. Skägget saknas, precis som en graciös löpstil i branta backar. I övrigt brukar jag kunna anpassa mig. Alternativt kör vi en kombi – löpning och padel, för jag tror ärligt talat inte att jag vågar möta dig där… 😉

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.