3 timmar i SWISS Senator Lounge i Genève (GVA)

Efter en natt i Genève på Schweiz-resans sista dag var det dags att flyga hemåt från GVA. Jag hade hyfsad koll på loungetillgången på flygplatsen och efter en smidig säkerhetskontroll, bara drygt tio minuters kö i Priority Lane, gick jag raka vägen till SWISS Senator Lounge. Det här är en Star Alliance Gold-lounge så även om jag faktiskt flög med SAS så hade jag access hit tack vare att både SWISS och SAS hör till samma allians.

Loungeområdet på flygplatsen är skyltat redan efter säkerhetskontrollen och efter en rulltrappa upp till andra våningen så ligger SWISS Senator Lounge direkt till höger. Fortsätter man korridoren ner så finns det ytterligare ett par lounger här som SWISS Business Lounge och British Airways Lounge (OneWorld). Air France/KLM (SkyTeam) har också en egen lounge, på den franska delen av flygplatsen. Därmed finns alla de tre stora allianserna representerade på GVA.

Som sagt, entrén till SWISS Senator Lounge är direkt till höger efter rulltrappan. Innan man blir insläppt scannas boardingkortet och här blev de lite konfunderade när jag bara hade min QR-kod i SAS-appen som boardingkort. Tillslut löste sig allt och jag kunde, med två och en halv timme till avgång, i lugn och ro slå mig ner för dagens första mugg kaffe.

5 snabba om Swiss Senatour Lounge på GVA

  • Access: First Class SWISS, Lufthansa and Star Alliance, HON Circle, Miles & More Senator, Star Alliance Gold
  • Öppet: 06:00-20:30 (alla dagar)
  • Antal sittplatser: 62
  • Yta: 226 m²
  • Servering: buffé
Entrén till SWISS Senator Lounge

200+ kvadrat och semibra materialval

Loungen är bara 226 m² och är delad i två sektioner. Den mot fönstren har lite mer matsalsbetonad inredning och här finns det bland annat barstolar att sitta på. Ljust och trevligt även om utsikten i sig inte är något man skriver hem om. Den andra delen har fåtöljer och lite mer avslappnad ton.

Alla sittmöbler går i skinn. Det är väl kanske inte supermysigt en varm sommardag när luftkonditioneringen inte riktigt verkar köras så hårt. Man blir snabbt klibbig längs ryggen och i ändan. De små runda borden längs den långa soffan är av något sorts stålmaterial. Robusta pjäser men så fort man satte ner kaffemuggen så klingar ljudet genom hela loungen. Nja.

Eluttag finns det gott om oavsett var man sitter. I sofforna är de belägna under ryggstödet slash ovanför sittdynan och ni kan skymta dem i bilderna nedan. För oss svenskar krävs ingen adapter, det är bara att stoppa in och ladda. Det finns även USB-portar men sånt brukar jag hålla mig borta från, rent säkerhetsmässigt.

LÄS | Säkerhet kring dina prylar när du reser

Rimligt utbud på mat och dryck

När jag ramlade in hade jag nyligen dragit i mig en rejäl frukost så mat var det sista jag behövde. Det blev istället en chokladmousse som stod på kylning och dagens första mugg kaffe. Cred till kaffemaskinen som bjussade på ett dussintal sorter och dessutom gjorde jobbet väldigt bra. Det var nog min bästa vän under mina drygt tre timmar jag tillslut fick. Det var nästan så det inte gjorde så mycket att flighten var försenad med över en timme.

Salladsbaren i loungen är ganska liten men innehållet är helt okej. Grönsallad, lite röror, tomater och även lite efterrätter ryms här i. På andra sidan återfinns ett par varmrätter och jag går mot slutet av besöket lös på en tallrik gnocchi. För stunden helt okej men är man bortskämd med sin sambos gnocchi med västerbottenost så vet man nivån. Och nej, dit når inte SWISS Senator Lounge.

I dryckesväg finns allt man kan tänkas behöva för ett par-tre timmar (eller mer). Vatten i olika former, läsk, öl och vin, och bubbel plus diverse likörer och starksprit i olika varianter. Är man hyfsat händig kan man rimligen blanda sig allt från en Gin & Tonic, Rum & cola eller Aperol Spritz. Är man riktigt händig finns det säkert fler möjligheter.

Behöver du toaletten?

Det här är som sagt en liten lounge. Det är komplett avsaknad på lyxiga faciliteter som dusch – men även något så basalt som toaletter. De är istället belägna utanför loungen och det verkar faktiskt som att man delar dem med resterande lounger på våningen. Nu var mitt behov inte mer skriande än att jag tog det på väg till min gate men det är onödigt omständigt att behöva packa ihop sina grejer för att göra något så enkelt som att slå en drill. Allra helst när kaffemaskinen är så satans bra.

SWISS Senator Lounge – allt som allt

Allt som allt var det här en trevlig lounge, trots avsaknad av toalett. Framförallt verkade folk respektera lugn och ro. Inga höga telefonsamtal och inga jobbmöten utan istället lågmält prat och en avslappnad attityd bland gästerna. Om det var en engångsföreteelse ska jag låta vara osagt men jag fick ändå en bra känsla. Matutbudet var helt okej och personalen höll bra koll både där och städade undan borden i ett bra tempo utan att verka hetsiga.

Är jag på GVA och behöver slå ihjäl några timmar är det här absolut en lounge jag kan besöka igen. Kom också ihåg grannen SWISS Business Lounge. Den hoppade jag över den här gången men den ska så klart testas nästa gång jag reser från Genève.

2 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.