Vlogg: Sveriges kanske charmigaste modelljärnväg

I somras tog Maria med mig på en liten hemlig utflykt och utifrån hur vi körde, rakt norrut från Östersund, hade jag verkligen ingen aning om var vi var på väg. Inte ens när vi stod i hällregnet utanför själva destinationen, långt upp i Jämtland, förstod jag. Det var först när vi kom in i trädgården bakom villan som det gick upp för mig att vi just hittat in till Yxskaftkälens Järnvägar, vilket kanske måste vara Sveriges charmigaste modelljärnväg.

Bakom det här miniatyrlandet står Karl-Anders, vars mål är att fortsätta bygga ut den här lilla världen. Den har också ett genomgående tema och är man någorlunda bekant med Inlandsbanan så kommer man att känna igen sig. Själv noterade jag till exempel vattentornet i Emådalen som jag kört förbi hundratals gånger genom åren, då det ligger precis längs E45:an knappt tre mil norr om Orsa.

Nu i september är Yxskaftkälens Järnvägar stängt för säsongen men när det öppnar nästa sommar är det en stark rekommendation att svänga in här om ni har vägarna förbi. Om ni ska köra Vildmarksvägen till exempel, då är det bara en kort avstickare från Strömsund.

Har ni missat blogginlägget om det här stället så kan ni läsa det här. Där får ni lite bilder, fakta och annat. I det här inlägget tänker jag istället visa den Youtube-film jag klippte ihop om timmarna i regnet, långt ut i Jämtlands obygd. Youtube-kanalen förresten. Om ni hittills har missat att prenumerera på den så får ni gärna göra det. Följ bara länken här under så hamnar ni rätt. 

YOUTUBE | Klicka & prenumerera!

2 KOMMENTARER

  1. Hej Daniel Dryden! Jag såg din film om Yxskaftkälens Järnvägar , tyckte det var fint. Har ett tips på en annan modelljärnväg i Ljungby Småland. Det heter Minivärlden, var där med en kompis sommaren 2020, var helt fantastiskt. 2/11-5/11 är det spöktåget där. Skulle inte du kunna åka dit och filma det. Om du kan. Eller 26-27/11+27/12 då är det tomtetåget.

    • Hej Anton! Tack för tipset om Minivärlden! Lite avsides och långt bort för mig de här dagarna tyvärr men jag har noterat det för ett framtida besök i Småland. 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.