5 planerade saker som inte hände 2022

Det är poppis med årskrönikor nu i dagarna. Inte bara nyhetssajter, TV och Spotify gör återblickar på året utan även bloggarna drar sitt nyårsstrå till stacken. Jag hakar på (det här är ju en blogg) och tänker här gå igenom sakerna som inte hände under 2022. Hur kan jag då veta det när det rimligen inte hände? Det är en bra fråga men svaret är enkelt – jag plockar sonika saker som borde ha hänt men som aldrig inträffade.

Vi tar det från början.

Ingen maraton

Jag hade i år verkligen en ambition om att göra min blott andra maraton. Det letades och klurades men inget kändes superballt. Tillslut hittade jag Helsingborgs maraton och den var jag länge inställd på. Maria tänkte köra deras halvmaraton samma dag så då skulle vi kunna synka precis som i Sydney för tre år sedan.

Fast så fick jag ändå en känsla där på sommaren. Formen kändes bra och det var ju faktiskt ganska längesedan jag gjorde en officiell tid på just halvmaradistansen. När Maria i sista stund tvingades avstå på grund av skadebekymmer bestämde jag mig för att gå all in på 21097,5 meter. Det gick ju kalas – ny personbästakross!

Men någon maraton blev det alltså aldrig. Det närmaste jag kom var Bjäre Trail och dess 34 riktigt slitiga kilometrar på Hallandsåsens sluttningar.

Jag blev inte multimiljonär

Näe, inte det här året heller. Trots att vi spelade Bingolotto på uppesittarkvällen den 23:e december. Trots att det finns bettingsidor med swish. Trots att jag gjorde en del sparåtgärder för att minska utgifterna. Börsen gick ju som den gick så det är bara att invänta bättre tider och försöka investera i smarta lägen. Vi har också investerat i en hel del annat men som vanligt med sånt är det initialt mest utgifter. Vad det handlar om? Fortsätt läsa…

Stora Härjångsstöten står kvar

Om ni lyssnade på poddavsnitt nummer 16, Svemesterönskningar, så vet ni att jag hade en önskan om att vandra upp på Härjångsstöten. Det här 1626 meter höga berget är landskapet Jämtlands högsta fristående berg. Vandringen blev aldrig av och primärt för att vi prioriterade annat men också för att det är en flerdagarsvandring som tar sin lilla tid. Vi pratar väglöst land och ett par mils vandring innan man ens kan påbörja toppvandringen. Här behövs nog i alla fall tre vandringsdagar, inklusive toppturen.

Men, Jämtlands högsta berg tänker ni. Är inte det Sylarna? Eller Helags? Låt mig ta och reda ut det här när vi ändå är inne på ämnet.

Mycket riktigt är Sylarnas högsta punkt 1762 meter över havet och alltså högre än Stora Härjångsstöten. Toppen ligger dock på norska sidan. En annan topp i Sylarnas massiv är Templet, 1728 meter. Japp, den ligger på svenska sidan och slår därmed Härjångsstöten. Därför benämner jag också Härjångsstöten som ”högsta fristående berg” och inte ”högsta punkt”.

Helags är också högre än Stora Härjångssöten och den ligger förvisso i Jämtlands län, däremot i landskapet Härjedalen.

Frågor på det här? Lämna en kommentar.

Fika med utsikt mot Jämtlands fjällvärld
Löptur på Getryggen med både Helags och Sylarna i blickfånget.

Vi blev aldrig ägare till en fjällägenhet

Nope, trots att tillträdet var planerat redan i Q3 följt av dagarna innan jul så lyckades byggarna med konststycket att förhala det hela in på 2023. Vi är inte bittra så klart. Mest irriterade över obefintlig kommunikation och att vi fick stuva om i både logistik och planering. Jag hoppas att jag slipper skriva det här en gång till i krönikan om ett år.

Ingen via ferrata i somras

Av någon anledning blev det aldrig någon via ferrata-klättring i somras. Det höll ju nästan på att bli en tradition eftersom vi varit iväg till Skuleberget tre somrar på raken. I år försvann tiden helt och hållet och innan vi hann blinka var det både höst, jobb och upptagenhet igen. Under sommaren 2023 tar vi sikte på att testa via ferratan på Funäsdalsberget. Den ska förvisso inte vara lika svår som Skuleberget men utsikten på toppen vet jag är magisk, efter vår linbanetur upp på berget förra sommaren plus de gånger jag åkt utförsskidor där.

Vad hände inte hos dig?

Så ligger landet. Nya tag 2023 och så vidare. Hade du något planerat som aldrig hände? Lämna gärna en kommentar! Har du skrivit en egen text, skicka med länk!

6 KOMMENTARER

 1. Det blev en kryssning runt Östersjön 10 nätter..ist för Höga kusten Men inte maken som sällskap utan 92 åriga faster. Bra på ett annat sätt!

 2. Planerat är kanske att ta i, men tanken var att jag skulle besöka Läckö Slott. Jag behöver se mer av Sverige och det ligger ganska nära mig. Men något händer med mig när det är fråga om att resa i Sverige, med utlandsresor kan jag sitta och planera samt agera men när det gäller Sverigeresor blir jag som handlingsförlamad.
  Jag hade även planerat att åka till Chile i år, men då jag upplevde att det även nu i slutet på året var lite sisådär med
  restriktioner och att dom kunde förändras så valde jag att åka till Georgien istället. Men det var verkligen inte fy skam.

  Gott nytt år, och hoppas att ni snart får lägenhetsnycklarna i era händer

  • Läckö slott är vackert så det kan jag rekommendera. I närheten finns ju Spikens fiskeläge också, populärt och härligt beläget i innerskärgården av Vänern. 🙂 Men känner igen det där med att researcha. Har helt tappat det både vad gäller Sverige och utomlands. Det kanske bättrar sig nästa år. 🙂

   Gott nytt år!

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.